GTX1650 Super sisteme işlemci önerisi

Hocam az önce 6700xt önermiştin ileriye dönük
Hocam 6700XT'yi 2. el alacaksanız öneririm. Şuanda 7000 serisi kartlar mevcut ve 6000 serisinin fiyatları olması gerekenden yüksek durumda. Bu kartı 2. elde 7000 TL civarına alabilirsiniz.
Eğer 11-12K verebiliyorsanız ve sıfır alacaksanız RTX 4060 veya ARC B580 öneririm. Ayrıca B850 12GB bir ekran kartı ve RTX 4060 Ti performansı sunuyor.

Hocam Arc B580 nedir anakart modeli gibi, ben bu piyasada bayağı eski kalmışım sanırım, bakayım fiyatlarına, 5600X ve 5600 arasında kaldım. Bu arada ekran kartı olarak da B580 mi diyorsunuz? Bu arada FSP 500W güç kaynağı var elimde.

ARC B580 yeni çıkan bir ekran kartı, 2-3 hafta anca olmuştur çıkalı. Ancak fiyatına göre çok iyi özellikler sunuyor, 12GB VRAM gibi.

ARC B580 yeni çıkan bir ekran kartı, 2-3 hafta anca olmuştur çıkalı. Ancak fiyatına göre çok iyi özellikler sunuyor, 12GB VRAM gibi.
Hocam sanırım önerdiğiniz sitede işlemcinin yanında cpu fanı gelmiyor ve benim fanıda cpu değişmek için çıkarırsam termal macunu çok eski olduğundan tekrar takamam, eğer mantıklıysa cpu soğutucu ve termal macunu önerisi gelir mi? Ayrıca alternatif olarak siz olsaydınız ne yapardınız?

Hocam Ryzen 5 5600 için zaten stok fan mantıksız bir karar, işlemci soğutucu olarak bu modeli düşünebilirsiniz:
Ayriyeten macun almanıza gerek yok, Thermalright TF7 12.8w/mk termal macunla birlikte geliyor zaten fan

Son düzenleme:
Ses seviyesi yüksek midir hocam bilginiz var mı?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bence gayet ideal seviyede.

https://www.sinerji.gen.tr/deepcool...lgXZWVcCp4cNyw5KpHwA3aHvje4l7Q6hB79wTBG-aBItY

Karşılaştırılınca bu nasıl hocam? Birde bana bir termal macun gerekiyor. Bu arada önerileriniz için çok teşekkür ederim.

İşlemciyi satın aldım hocam, sıra anakarta uyumlu CPU soğutucu RAM ve termal macunda. Ayrıca attığım linki ve bunu Amazon.com.tr karşılaştırırsanız çok iyi olur, aynı fiyat bandında 3 tane seçenek var gibi

Hocam şimdi üçünü karşılaştıracak olursak:

Thermalright Assassin Spirit 120 EVO ARGB:
  • Üçü arasında en ucuzu
  • Yanında süper bir termal macun ile geliyor
  • ARGB, yani renkleri özelleştirilebiliyor.

DeepCool AK400 Digital
  • Dijital ekrana sahip
  • Estetik açıdan bence en iyisi ve ARGB de var.
  • Ancak fiyatı diğerlerinden daha yüksek ve ayrı termal macun da gerektiriyor.

Be Quiet! Pure Rock Slim 2
  • Marka genel olarak adından da anlaşılabileceği gibi sessiz ürünler üretiyor.
  • Bence diğerlerinden estetik açıdan geride.
  • Herhangi bir RGB aydınlatması yok.
  • Diğerleri 4 bakır boruya sahipken bu 3 borulu.

Sonuç olarak eğer;
F/P bir ürün istiyorsan Thermalright Assasin Spirit,
Ekranlı ve estetik açıdan daha iyi bir ürün istiyorsan DeepCool AK400 Digital,
Sessizlik ön planda olsun diyorsan Be Quiet! Pure Rock Slim 2.

- Eğer DeepCool veya Be Quiet! alacaksan bu termal macunu almanı öneririm:

Be Quiet'den vazgeçtim o zaman hocam, RAM önerisi gelir mi 16gb

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…