GTX1650 Ti laptopta GPU kullanımı olmamasına rağmen sıcak çalışıyor

858543

Femtopat
Windows 10 laptopumda ekran kartımı kullanmadığım halde ekran kartım ısınıyor. GPU frekans ve kullanım değerlerine baktığımda, GPU kullanımı olmadığını görüyorum ama sıcaklık değerleri 58-60 arasında kalıyor. Görev Yöneticisi'nden GPU kullanan uygulamalara baktığımda "masaüstü pencere yöneticisi" ve "İstemci Sunucu Çalışma Zamanı İşlemi" görüyorum. Cihazımda harici NVIDIA 1650 Ti ekran kartı olmasının yanı sıra dahili Intel(R) Core(TM) i7-10750H CPU var.

Acaba sorunun sebebi cihaz boştayken bile dahili ekran kartı kullanmayıp harici NVIDIA GPU mu kullanması olabilir mi? Eğer öyleyse bunu nasıl düzeltebilirim?

Ek bilgiler: NVIDIA Denetim Masası'ndan Explorer uygulamasını dahili ekran kartı kullanacak şekilde görüyorum.
Windows ayarlarından "Donanım hızlandırmalı GPU zamanlaması" ayarını kapatıp açtığımda fark olmuyor.
Cihazın fanlarında ve hava giriş-çıkışında sorun yok. Zaten sıcaklığı 60 dereceye yaklaştığında fan hızı artıp sıcaklığı düşürüyor.
NVIDIA ayarlarından güç seçeneğim uyarlamalı olarak seçili.

Asıl sorum bu masaüstü pencere yöneticisinin yükünü CPU'mun dahili ekran kartına nasıl yükleyebilirim?

Ayrıca konuyla alakalı çok araştırma yaptım ama çözümünü bulamadım.

Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
60 derece kadar fan devreye girmiyordur.

Termal macun ve iç temizlik en son ne zaman yapıldı?

Yük üstünde kaç dereceleri görüyor?

75 dereceye kadar çıkıyor sonra zaten kendini kısıyor ama ona rağmen 78leri gördüm.

60 derece kadar fan devreye girmiyordur.

Hocam fan çalışıyor ama düşük devirde çalışıyor tabii. Ama zaten cihaz boştayken o kadar ısınmaması lazım.

Termal macun ve iç temizlik en son ne zaman yapıldı?

4-5 ay oldu hatta titreşimli çalıştığı için fanlarını da yenilettim Monster Notebook da.

Merhaba, yanıtlarınız için teşekkür etmemişim. Teşekkür ederim.

Ek olarak bugün Nvidia sürücüsüne temiz kurulum yaptım ve frekans hızım sabit 1650den 300-360a düştü ve sıcaklığım 53-55 arası geziyor. Bu değerler normal midir yoksa hala bir sıkıntı var mıdır sizce ?

Arasıra özellikle gpu kullanımımı kontrol etmediğimde 1350mHz lere çıkıyor. Sizce bir mining virüsü bulaşmış olabilir mi eğer öylese en sağlam kurtluma yöntemi nedir?

Görev yöneticisinden baktığımda harici ekran kartım eskiden GPU1 olarak gözükürken şimdi GPU2 olarak görüyorum bu bir sorun yaratır mı ?

Son düzenleme:
Termal macun kalitesi ısıyı çok ciddi etkiliyor ve soğutucu blokunun vidalarının tam sıkılmış olması gerek.Belki bunlar birer etkendir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…