GTX1650S vs RX580

Khaisen

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar beni korkutan GTX1650S 4 GB VRAM olması, beni kaç yıl götürür? 4 GB VRAM sıkıntı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 1650S daha tercih edilesi bir kart. RX 580 8 GB çok fazla enerji tüketiyor. Fazladan VRAM için fatura kabartmaya gerek yok. En azından 6 GB VRAM olsa iyiydi tabii, ancak kartın gücü ile 4 GB VRAM dengesiz bir ikili de değil. Sıkıntısız birkaç sene kullanım sunar bence.

4 GB herhangi bir takılma sorun yaşatmaz değil mi bu dönem oyunlarında yeter mi?

4 GB herhangi bir takılma sorun yaşatmaz değil mi bu dönem oyunlarında yeter mi?

Oynayacağın oyunlara göre değişecektir. Mesela RX 5500 XT 8GB Red dead Redemption 2'de 1650 Super ve 1660'dan çok daha iyi performans verirken, PUBG, Fortnite gibi oyunlarda bir avantaj sağlamıyor (hatta AMD'lerin genel olarak uyumu bu tip oyunlarda hala Nvidia kadar iyi değil)

Multiplayer ağırlıklı oynayacasan 1650 Super (yani 4GB) fazlasıyla yetecektir, ancak RDR2, Cyberpunk 2077 vb. tarzı daha çok VRAM ihtiyacı duyacak single player oyunları seviyorsan RX 5500 XT alternatif olarak düşünebilirsin

Evet 4 GB VRAM sıkıntı olur artık AAA oyunlar için 4 GB çok az geliyor ama benim tavsiyem 8 GB olan RX 580.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…