GTX1660S ve R5 3600X Sistem Toplama

Bolcetik

Decapat
Arkadaşlar merhaba, bir sistem toplamayı planlıyorum, aşağıdaki gibi bir liste oluşturdum. Parçaların uyumu ve sistemin mantıklılığı hakkında fikirlerinizi merak ediyorum. O paraya RTX 2060'lı sistem falan gelir diyenleriniz olacaktır fakat parça kalitesinden kısmak istemiyorum. Ekran kartı bir tık düşük olup daha uzun ömürlü ve stabil bir sistem toplamak benim için daha iyi olacaktır. İşlemcinin soğutucu farkı ve hız farkı nedeniyle de 3600 yerine 3600X almayı tercih ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Parça kalitesinden bahsedip Dark kasa seçmeniz ilginç. 3600X'in 2060S için bile gereksiz bir bir harcama olduğunu düşünüyorum. Düz 3600 alıp artan parayı ekran kartına eklemenizi öneririm. Ayrıca seçtiğiniz RAM'ler aşırı pahalı. Tüm sistem başka sitelerden daha ucuza toplanır. Üstelik günlük kullanım ve oyun için M.2 gereksiz.
Toplam 7.383 TL.

Öneriniz için teşekkür ederim. Sadece oyun oynanmayacak toplanılan sistemde. Bazı mühendislik programları da kullanıyorum bu yüzden işlemci gücü epey bir önemli benim için. Kasa seçimim hatalı olmuş dediğiniz gibi, o konuda da pek fikrim yoktu yorumlara bakarak seçtim.

Kasa olarak bunu düşünebilirsiniz. Amacınız sadece oyun oynamak ise depolama olarak M2 SSD yerine SATA SSD alabilirsiniz. SSD olarak Crucial BX serisi değil de MX serisi veya Samsung tercih edebilirsiniz. BX serisinde yüksek sıcaklık nedeniyle sorun yaşayan kullanıcılar var. Belleklerinizin özel olarak RGB olmasını istemiyorsanız daha ucuza 3200 Mhz bulabilirsiniz veya yine biraz daha ucuza 3600 MHz alabilirsiniz. Bu bütçe için ekran kartı RTX 2060 veya 2060 SUPER olsa daha iyi olur diye düşünüyorum.
Edit: Mesajınızı sonradan gördüm. M2 SSD kalsın.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba, bir sistem toplamayı planlıyorum, aşağıdaki gibi bir liste oluşturdum. Parçaların uyumu ve sistemin mantıklılığı hakkında fikirlerinizi merak ediyorum. O paraya RTX 2060'lı sistem falan gelir diyenleriniz olacaktır fakat parça kalitesinden kısmak istemiyorum. Ekran kartı bir tık düşük olup daha uzun ömürlü ve stabil bir sistem toplamak benim için daha iyi olacaktır. İşlemcinin soğutucu farkı ve hız farkı nedeniyle de 3600 yerine 3600X almayı tercih ettim.

Aldığın anakartın aynısı N11'de 480 TL.
Ben N11'den almıştım.
Aldığın ekran kartını N11'de 2100 TL fiyat araştırması yaparak kar edebilirsin bende aynı anakartı ve ekran kartını kullanıyorum.

Aldığın anakartın aynısı N11'de 480 TL.
Ben N11'den almıştım.
Aldığın ekran kartını N11'de 2100 TL fiyat araştırması yaparak kar edebilirsin bende aynı anakartı ve ekran kartını kullanıyorum.
Muhtemelen siz aynı anakartın mATX versiyonu olan B450M modelini almışsınızdır. Bu fiyat B450 A-Pro Max için çok düşük ya da siz çok iyi bir indirime denk geldiniz.
b450m.png b450.png

2X Xpg Gammix D30 8 Gb Ddr4 3000 Mhz Ax4u300038g16a-sr30 - n11.com
Gigabyte Radeon RX5700XT Gaming OC 8G 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı ben Nvdia isterim derseniz Galax RTX2060 Super 8GB (1-Click OC) 256Bit GDDR6 RTX 2060 Super Ekran Kartı (26ISL6HP39SS-AKOG) | Teknobiyotik

Çok az aşmış olabilirim.

Bazı mühendislik programları da kullanıyorum bu yüzden işlemci gücü epey bir önemli benim için.
O halde 3600X doğru seçim. Ekran kartını 2060'a düşürerek işlemciyi yükseltebilirsiniz. Mühendislik programlarından anlamam fakat hız gerektiriyorsa M.2 SSD alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı