Arkadaşlar merhaba, bir sistem toplamayı planlıyorum, aşağıdaki gibi bir liste oluşturdum. Parçaların uyumu ve sistemin mantıklılığı hakkında fikirlerinizi merak ediyorum. O paraya RTX 2060'lı sistem falan gelir diyenleriniz olacaktır fakat parça kalitesinden kısmak istemiyorum. Ekran kartı bir tık düşük olup daha uzun ömürlü ve stabil bir sistem toplamak benim için daha iyi olacaktır. İşlemcinin soğutucu farkı ve hız farkı nedeniyle de 3600 yerine 3600X almayı tercih ettim.
Parça kalitesinden bahsedip Dark kasa seçmeniz ilginç. 3600X'in 2060S için bile gereksiz bir bir harcama olduğunu düşünüyorum. Düz 3600 alıp artan parayı ekran kartına eklemenizi öneririm. Ayrıca seçtiğiniz RAM'ler aşırı pahalı. Tüm sistem başka sitelerden daha ucuza toplanır. Üstelik günlük kullanım ve oyun için M.2 gereksiz.
Parça kalitesinden bahsedip Dark kasa seçmeniz ilginç. 3600X'in 2060S için bile gereksiz bir bir harcama olduğunu düşünüyorum. Düz 3600 alıp artan parayı ekran kartına eklemenizi öneririm. Ayrıca seçtiğiniz RAM'ler aşırı pahalı. Tüm sistem başka sitelerden daha ucuza toplanır. Üstelik günlük kullanım ve oyun için M.2 gereksiz.
Öneriniz için teşekkür ederim. Sadece oyun oynanmayacak toplanılan sistemde. Bazı mühendislik programları da kullanıyorum bu yüzden işlemci gücü epey bir önemli benim için. Kasa seçimim hatalı olmuş dediğiniz gibi, o konuda da pek fikrim yoktu yorumlara bakarak seçtim.
Kasa olarak bunu düşünebilirsiniz. Amacınız sadece oyun oynamak ise depolama olarak M2 SSD yerine SATA SSD alabilirsiniz. SSD olarak Crucial BX serisi değil de MX serisi veya Samsung tercih edebilirsiniz. BX serisinde yüksek sıcaklık nedeniyle sorun yaşayan kullanıcılar var. Belleklerinizin özel olarak RGB olmasını istemiyorsanız daha ucuza 3200 Mhz bulabilirsiniz veya yine biraz daha ucuza 3600 MHz alabilirsiniz. Bu bütçe için ekran kartı RTX 2060 veya 2060 SUPER olsa daha iyi olur diye düşünüyorum.
Edit: Mesajınızı sonradan gördüm. M2 SSD kalsın.
Aerocool AirHawk Duo ARGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olun
Arkadaşlar merhaba, bir sistem toplamayı planlıyorum, aşağıdaki gibi bir liste oluşturdum. Parçaların uyumu ve sistemin mantıklılığı hakkında fikirlerinizi merak ediyorum. O paraya RTX 2060'lı sistem falan gelir diyenleriniz olacaktır fakat parça kalitesinden kısmak istemiyorum. Ekran kartı bir tık düşük olup daha uzun ömürlü ve stabil bir sistem toplamak benim için daha iyi olacaktır. İşlemcinin soğutucu farkı ve hız farkı nedeniyle de 3600 yerine 3600X almayı tercih ettim.
Muhtemelen siz aynı anakartın mATX versiyonu olan B450M modelini almışsınızdır. Bu fiyat B450 A-Pro Max için çok düşük ya da siz çok iyi bir indirime denk geldiniz.
AMD Ryzen 5 3600X 3.8 GHz AM4 32 MB Cache 95 W İşlemci en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.
Muhtemelen siz aynı anakartın mATX versiyonu olan B450M modelini almışsınızdır. Bu fiyat B450'a-Pro Max için çok düşük ya da siz çok iyi bir indirime denk geldiniz. Eki Görüntüle 510906Eki Görüntüle 510907
O halde 3600X doğru seçim. Ekran kartını 2060'a düşürerek işlemciyi yükseltebilirsiniz. Mühendislik programlarından anlamam fakat hız gerektiriyorsa M.2 SSD alabilirsiniz.