Gtx560 Ti O.C Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti hatası

CivcivliYumurta

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Bende Gtx560 Ti O.C ekran kartı var. Bu ekran kartını aldığımdan beri hatalı malesef, Çıldırttı beni kaç senedir, garantiye gönderdim 3 kere ; birinde köşesini ezmişler kartın, diğerinde fan kablosuna zarar vermişler bazen fan çalışmıyo kablolarıyla oynayınca çalışıyo. İlk aldığımda oyunları 10 20 dk falan oynatıyordu sonra ''Dırrrr'' diye ses çıkartıp görüntü komple kararıyordu.

Bu sorunu MSI AFTERBURNER'i kurarak ekran kartının bellek saat hızını 900MHZ den 825 MHZ'ye çekerek çözmüştüm kaç senedir fan kablosu haricinde sorunsuz kullanıyordum ama bir kaç haftadır yine o lanet hatayı vermeye başladı. Önce ekran resim 1 deki gibi oluyor ve kapanıp tekrar normal açıldığında sağ altta ''Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu...'' gibi bir hata alıyorum. Ama oyuna giremiyorum. Girdiğimde 5 dk içerisinde bu hatayı alıyorum. Sorun ekran kartında bence çünkü onboard ekran kartında böyle bir hata yok. Umarım yardımcı olursunuz şimdiden teşekkürler.

Sistemim :
  • Geforce Gtx 560 Ti o.c
  • Asus M4A89GTDPRO USB3
  • Kingston 3X2 6GB 1600MHZ CL9 Ram
  • Amd Phenom II x6 1100 T 3.30 GHZ işlemci

2.jpg
3.jpg
4.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk resimden bariz bir şekilde keran kartında donanımsal bir sorun olduğu anlaşılmakta. Ya GPU'nun lehimi atmış, düşük ihtimal, ya da kartın bellekleri bizlere ömür (yüksek ihtimal). Bu sorun genelde kartın belleği yandığında olur. 800 MHz iyi gelmemiş.

kardeş aynı sorun bendede var.neyapacam bilmiyorum. internette ekran kartını fırına koyanlar var.işlemci bacakalrında kopmalar yada catlak lehimler oluyormuş fırına koyunca düzeliyormuş. nekadar doğru bilmiyorum.ama aynı işlemi leptaoplar için yapıyorlar. ekran kartında işe yaramı bilmem.
çözüm bulursan haber verirsen sevınırım.

İlk resimden bariz bir şekilde keran kartında donanımsal bir sorun olduğu anlaşılmakta. Ya GPU'nun lehimi atmış, düşük ihtimal, ya da kartın bellekleri bizlere ömür (yüksek ihtimal). Bu sorun genelde kartın belleği yandığında olur. 800 MHz iyi gelmemiş.

Teşekkürler.Ilk aldığımdan beri bu sorunu yaşadım o servise defalarca göndermeme rağmen daha da hasar verip öyle gönderdiler, bende böyle çözmüştüm ama demek ki çözememişim. Peki bu sorunu nasıl halledebilirim yani ekran kartı tamircisi falan varmıdır yoksa her hangi bir bilgisayarcıya götürsem yapabilirmi sizce ne yapmalıyım ?

kardeş aynı sorun bendede var.neyapacam bilmiyorum. internette ekran kartını fırına koyanlar var.işlemci bacakalrında kopmalar yada catlak lehimler oluyormuş fırına koyunca düzeliyormuş. nekadar doğru bilmiyorum.ama aynı işlemi leptaoplar için yapıyorlar. ekran kartında işe yaramı bilmem.
çözüm bulursan haber verirsen sevınırım.

Tabiki veririm ama senin sorunun resimde ki gibimi ?

Gereğinden fazla overclock yapmakda benzer hataların oluşmasına neden olur. Peki nasıl? Gayet basit oyun oynarken ekran kartınızda hiçbir problemle karşılaşmazsınız overclock başarılı bir şekilde işlemekdedir ama zamanla ekran kartınız işlemcisi gereğinden fazla frekansla çalışmaya devam ettikçe ekran kartınızda bu ve benzeri sorunlarla karşılaşırsınız. Overclockcular saldırmaz umarım bana ama bu bizzat benim gözlemlerimle yapmış olduğum bir şey tabi ki ekran kartınızın işlemcisinin yapım aşamasındaki kalitesine göre de bu durum değişmektedir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı