GTX770 mi? R9 280X mi?

ekran kartında ilk once mimariye ve çekirdek hızına bakılır. sonra gelir bant genişliği ve belleği gtx 970de 256 bit r9 280x ile bir mi tutacaksın şimdi? ama r9 280x tercihim olurdu. benchmarklarda biraz daha iyi.

R9 280x daha iyi bir karttır.xert58x dediği tarz oynuyosan nvidia tercih etmende fayda var.Ayriyeten R9 285'de aklının bir ucunda bulunsun.Çünkü,yeni mimari,daha az güç tüketimi vb.

İkiside birbirine çok yakın ve birbirlerini farklı oyunlada bir kaç Fps ile geçerler. Bit ve Vram'a fazla takılmayın. 2 gb vram ile 1080P'de ultra oynatamayacağınız oyun yok. Watch Dogs içinde 3 gb vram istiyor dediler millet Gtx 770'in 2 gb modeli ile çatır çatır her şey ultra da bitirdi. Shadow Mordor'da ultra ayarlarda 6 gb vram istiyor diyorlar ama Gtx 770 2 gb ile ultra oynatabiliyoruz. :) Dediğim gibi Vram'a fazla takılma 1080P monitör için.
Bu iki ekran kartı arasında seçim yaparken "ekran kartından ne bekliyorum?" sorusunu sor ilk önce kendine.
  • Render, 3D çizim ve video kayıt yapacak mıyım?
  • 1080P'den yukarı bir monitör kullanıyor muyum? (Evet ise cevabın hiç düşünme R9 280X al.)
Eğer çizim gibi şeylerle işim olmaz diyorsan Cuda çekirdeklerine boşu boşuna para ödeme ve R9 280X al. Ama ben çizimde yapacağım dersen Gtx 770 al.
Bu iki ekran kartının performansı ortalama olarak birbirleri ile aynıdır. Ali oyunda Gtx 770 geçer, Mehmet oyununda R9 280x geçer. Ayrıca R9 285'in 2 gb vram'a sahip olduğunuda unutmayalım. :)

Tamam da zaten yazının başından beri vram'e takılma diyorsunuz. Sonra R9 285 2gb vram'e sahip diyorsunuz. Ayriyeten bana kalsa ben de r9 280x alırım ama R9 285'te hem daha ucuz hem de yeni mimariye sahip,bunu da göz önünde tutmak lazım.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı