GTX850M Isınma ve Yavaşlama Sorunu

Toygar Varlı

Hectopat
Asus X550JK XO012D modeli olan bir laptopa sahibim içinde ekran kartı olarak GTX850M adlı güzel bir GPU'su var oldukça memnunum güncel tüm oyunları oynatıyor PUBG falan hepsini. Ama tek sorunum oyunu başlatınca tam performans çalışıyor çalışıyor mükemmel FPS değerleri sonra ısınınca 900 MHz'ye kadar çekiyor ve bu da ciddi FPS düşüşlerine neden oluyor. Nasıl düzeltebilirim?

İçini açıp temizleyin dışında başka alternatifler var mı çünkü 1-2 ayda bir temizliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıkıntın bilgisayarda olmayabilir veya olabilir. Bununla birlikte çok fazla birçok hatadan dolayıda meydana gelebilir.

Sana sorularım şunlar ;

1. Bilgisayarınızın ekran kartı ne?
  2. Online Oyun Oynarken pingin/ms kaç?
  3. Sürücülerin güncel mi ? (Değil ise "Driver Booster" programını ücretsiz yükleyerek sürücülerini en son hale otomatik olarak güncelleştirebilirsin.)
  4. Kaç GB RAM'in var?
  5. Bilgisayarını en son ne zaman temizledin? Temizlediysen temizlik programları kullandın mı?

Önerilerim/Tavsiyelerim ;

• "Driver Booster" programı ile ilk önce bilgisayarını güncelle.(İsteğe bağlıda dahil olmak üzere hepsini güncelle.)
  • "CCleaner" programı ile bilgisayarını temizle.
  • "Windows + R" tuşlarına basınız. Açılan pencereye temp yazınız. Açılan pencerede "CTRL + A" tuşlarına basınız. Ardından "Del/Delete" tuşuna basarak dosyaları/klasörleri siliniz.
  • "Windows + R" tuşlarına basınız. Açılan pencereye %temp% yazınız. Açılan pencerede "CTRL + A" tuşlarına basınız. Ardından "Del/Delete" tuşuna basarak dosyaları/klasörleri siliniz.

Extralar ;

1. (Programsız) Ping temizlemek için arama kutusuna cmd yazınız. Önünüze siyah bir pencere açılacaktır. Bu bir tür komut istemidir yani bilgisayara komut verebileceğiniz bir bölümdür. Buraya ipconfig yazdığınız zaman , önünüze IPV4,IPV6 adresi gibi ağ hakkında bilgiler verecektir. Siz buradan IPV4 yani (Internet Protocol Address) burada genellikle başlayan IPV4....................192.168.1.X gibi birşey görürsünüz. IPV4'ün karşısında bulunan sayıları aralarında ki noktaları ile birlikte kopyalayın. Tekrardan siyah pencereye ping -t [IPV4 ADRESİN] yazınız. ortalama 5 dk bekleyiniz. sonra programı kapatınız.
  2. (Programlı) "Advanced System Care" (ASC) programını bedava indirerek çoğu özelliklerinden faydalanabilirsiniz.

Son düzenleme:
Ekran kartı ısınıyor demişsin, ekran kartı sıcaklığı yük altında kaç derece? Yazmamışsınız.

Ekran kartı ısınıyor demişsin, ekran kartı sıcaklığı yük altında kaç derece? Yazmamışsınız.
Ekran kartı yükte 79-80

Öneriler kısmındakilerin hepsini zaten biliyorum ve yapıyorum ekran kartım zaten konunun başlığı

Driver booster ekran kartımın eski sürümünü yüklediği için kullanmıyorum driverlar güncel

8 gb ram e sahibim

Bilsiyarımı en son 1 ay önce temizledim fanın çiplerini kırmıştım zaten içini açıp fanı temizledim miline yap damlattım
Yük altındaki ısı değerleri nedir? Bir de arka planda sistemi yoran ufak tefek şeyler var mı genel olarak. Olay sadece GPU kaynaklı olmayabilir.

Windows defenderın yan programı MsasCuil di galiba o baya disk kullanıyor birazda cpu

Son düzenleme:
Mobil bir ekran kartı için normal 79-80 derece.

Ama o sıcaklıklara gelince performansını düşürüyor. Benim için önemli olan o sıcaklığa gelip performansını düşürmesini engellemek

Nasıl engelleye bilirim ?
Laptoplarda standart sorundur, ısınmadan dolayı performans düşüşü. Kendin yapabiliyorsan sen yapacaksın yoksa da bilgisayarcıya götürüp toz temizliği yapacaklar, macun yenileyecekler, en son bir laptop soğutucu alıp altına koyacaksın. Başka da yapılacak bir şey yok benim bildiğim.

Laptopun altına kaliteli bir soğutucu Öner’in var mı ?

Etkisi olucak bir şey olursa sevinirim altda boş yere dönüp hiç bir şeye yaramayan bir ürün olmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…