GTX950M Minecraft'ta kasma

unclast

Megapat
Daha fazla  
Başlıktan da anlayacağınız gibi Intel Core i7 ve GTX950M donanımlarına sahip HP laptop kullanıyorum. Bilgisayarımı ilk aldığımda hiçbir sorun yoktu. Oyuna RAM vermemiş olmama rağmen (ilk aldığım zamanlarda), oyun kendine vermiş olduğu 1 GB RAM sayesinde 100-150 FPS alıyordum. Ancak daha sonra bilgisayarıma format atmak zorunda kaldım. Bilgisayara Minecraft'ı yükledim (ikinci kez) ama FPS değeri 9'da sabitti. Biraz araştırdım. F3 tuşuna bastığımda oyunun entegre grafik işlemciyi (Intel HD Graphics) ve 1 GB RAM kullandığını gördüm. NVidia Denetim Masasından oyunu GTX950M ile çalışması için ayarladım ve internetten nasıl RAM verceğimi öğrenerek 4 GB RAM verdim. (Bende 16 GB RAM var.) Artık oyun 190-200 FPS civarında çalışıyordu. Aradan zaman geçtikten sonra bilgisayara hiç bir şey yapmama rağmen oyun yine 9 FPS civarında çalışmaya başladı. Oyun GTX950M ve 4 GB RAM kullanmasına rağmen hala kasıyor. Nasıl çözebilirim?

Not: Java sürümüm ve driverlarım güncel.

Not 2: Texture pack önermeyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlıktan da anlayacağınız gibi Intel Core i7 ve GTX950M donanımlarına sahip HP laptop kullanıyorum. Bilgisayarımı ilk aldığımda hiçbir sorun yoktu. Oyuna RAM vermemiş olmama rağmen (ilk aldığım zamanlarda), oyun kendine vermiş olduğu 1 GB RAM sayesinde 100-150 FPS alıyordum. Ancak daha sonra bilgisayarıma format atmak zorunda kaldım. Bilgisayara Minecraft'ı yükledim (ikinci kez) ama FPS değeri 9'da sabitti. Biraz araştırdım. F3 tuşuna bastığımda oyunun entegre grafik işlemciyi (Intel HD Graphics) ve 1 GB RAM kullandığını gördüm. NVIDIA denetim masasından oyunu GTX950M ile çalışması için ayarladım ve internetten nasıl RAM verceğimi öğrenerek 4 GB RAM verdim. (Bende 16 GB RAM var.) artık oyun 190-200 FPS civarında çalışıyordu. Aradan zaman geçtikten sonra bilgisayara hiçbir şey yapmama rağmen oyun yine 9 FPS civarında çalışmaya başladı. Oyun GTX950M ve 4 GB RAM kullanmasına rağmen hala kasıyor. Nasıl çözebilirim?

Not: Java sürümüm ve driverlarım güncel.

Not 2: Texture pack önermeyin.

Bende de aynı sistem var eğer oyunu şahane grafiklerde açıyorsan kasıyor fakat gerçekçiye alırsan düzeliyor veya benim PC gibi artık miladını dolduruyor olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı