Gtx960m beklenmeli mi?

gvnoz

Hectopat
Daha fazla  
Sizce gtx960m'i beklemelimiyim? Fiyatı ve performansı ne düzeyde olur tahminen. Yoksa beklemeyip gtx860m'li bir notebook mu almalıyım. Beklesem beklediğime değer mi yoksa yüksek fiyatla çıkıp beni yine 860m almaya mahkum eder mi .

Kesin bilgi beklemiyorum tabiki sadece görüşlerinizi belirtin bana yeter .

Benim de böyle bir düşüncem var. Ben bekleyip 960m li Asus un N serisi notebooklarından almayı düşünüyorum.

GTX 960M'i beklemek şu açıdan daha iyi olabilir; Maxwell mimarili ekran kartları daha az güç tüketiyor bu yüzden daha az ısınacak dolayısıyla oyun oynarken oluşacak ısınma problemi en düşük seviyede olacaktır. Ayrıca düşük güç tüketimi nedeniyle dizüstünü şarj etmeden daha uzun süre kullanacaksın. Bu tür avantajların olacak ama performans açısından GTX 860M'den çok üstün olacağını sanmıyorum. Eğer notebook'u evin dışında başka yerlerde de kullanacaksan GTX 960M'li bir notebook uzun pil süresiyle daha avantajlı olur hatta yeni çıkacak 5.nesil Intel işlemcili bir notebook alırsan pil süresi daha da uzun sürer ama sürekli evde prizde takılı kalacaksa GTX 860M'li bir notebook'ta alabilirsin.

Fiyat açısından belki ilk parti mallar biraz yüksek fiyatlı olur ama Türkiye'de yaygınlaştıkça fiyatları şu anki GTX 860M'li notebooklarla aynı belki biraz daha düşük fiyatlı olabilir. Çünkü Maxwell mimarisi yeni olduğundan ve üretimi eski Kepler mimarili ekran kartlarına göre daha az masraflı olduğundan fiyatı belki biraz daha düşük olabilir.

Hem 970 hemde 980 870 ve 880 e nazaran daha performansli ve daha ekonomik cikmisti acaba bu 960 icinde gecerli olur mu acaba diye dusunmuyoda degilim olursa beklemeye deger ancak ne olcagi belirsiz olunca insanın içi pek beklemesine izin vermiyor

Bilgisayar teknolojisinde bana göre performans ikinci planda önemli olan kullandığın cihazın teknolojik faydalarından yararlanmak. Performans olarak çok büyük farklar olacağını sanmıyorum ama teknolojik olarak daha faydalı olacak. Hatta 5.nesil işlemcili bir notebook alırsan, "5.nesil işlemcilerde fan olmayacak" diyorlardı çıkar mı bilmem. Eğer işlemcinin üzerinde fan olmazsa yani yeteri kadar soğutma fansız olursa bilgisayardan çıkacak gürültü çok düşük olur. Acelen yoksa bence beklemeye değer.

GTX 960M'li notebooklar çıkacak onda bir sorun olacağını sanmıyorum çünkü teknik özellikleri belli olmuş. Hatta MXM modüllü olduğu için dilersen ekran kartını değiştirebileceksin fakat notebooklara takacağın ekran kartı bulman zor ve kartlar pahalı oluyor, ileride yapabilir misin bilmem.

NVIDIA GeForce GTX 960M | techPowerUp GPU Database

GTX 850M ve 860M de Maxwell mimarili yani güç tüketimi konusunda sorun olmaz. Ancak şöyle bir şey var, GTX 900M serisinin ilk 2 üyesine bakarsak GTX 800M serisindeki karşılığına göre ezici bir üstünlüğe sahipler. GTX 970M, GTX 880M'e göre %20-25 oranında daha performanslı. Buradan yola çıkarak yeni çıkacak olan GTX 950M'in şimdiki GTX 860M'den %20 civarında daha güçlü olacağını tahmin ediyorum. GTX 960M de muhtemelen GTX 870M'i geçecektir ya da en kötü ihtimalle dengi olacaktır. Eğer vaktin varsa beklemeni tavsiye ederim.

GTX 950M kullanan MSI ve Asus'un giriş seviyesi oyuncu laptoplarının fiyatları 3,500 TL üzeri olacaktır. 960M kullananların da 4,000 TL'nin üzerinde bir fiyata satışa çıkacağını düşünüyorum.

Katılıyorum umarim ocak icinde çıkar çünkü ocak bitmeden alacağım

Bahse girecek olsam paramı Şubat ve Mart aylarına yatırırdım. (Muhtemelen Mart'ın ortasında çıkar.) Ocak ayında çıkacağını hiç sanmıyorum, bence ne olursa olsun gene de beklemelisin. Yeni laptop aldıktan 1-2 ay sonra daha verimli ve performanslı 950 - 960 çıktığı zaman canın sıkılır.

Ülkemizin vergisiyle yakında elektronik pazarada sağlam oturtma yaparlar. Zaten vergiler müthiş gitmişler telefona zam taksitler bloke, yakındır vurgun bence ...Ama şu aralar pc almayı düşünenler kesinlikle yeni modelleri beklemeli sonra olurda imkan geçer elinize boş yere daha iyisi alabilirken pişman olursunuz.

Aynen baktım şimdi lansman tarihide tam o sıralar ama işte 3 ay daha bekleyecek sabrım kalmadı zaten1 dönemdir bekliyorum. Elimde ki bilgisayar beni götürmüyor malesef. Ps da doğru düzgün bişey yapamıyorum oyun açmıyor film bile izletmiyor (şaka yapmıyorum ) bence bu sistemden 860m e geçmekte beni oldukça tatmin etcektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…