Resimdeki sistemi bayramda toplamayı düşünüyorum. Yavaştan araştırmalara başladım fakat güç kaynağı ve kasadan hala emin değilim. Ne ile değiştirebilirim? Daha ucuz 80 Plus kaliteli bir kasa öneriniz var mı? Diğer parçaların ideal olduğunu düşünüyorum. Yanlışım varsa önerilere açığım. OC yapacağımı fazla sanmıyorum fakat özgür olmak istiyorum. Bu yüzden Z97 anakart ve çarpan kilidi açık bir işlemci seçtim. İlerde elbet ihtiyacım olabilir OC'ye fakat şuan düşünmüyorum. Süreklide parça değiştirmek istemiyorum. Birde Vatan Bilgisayar'dan toplayacağım. Bayramda indirim falan söz konusu olur mu? Bütçemi azıcık aştı da. Kafamda 4000 bütçe belirledim. Ama şu haliyle hoşum gitti bunu alabilirim. Fakat 4000'e bir şekilde indirgersek çok daha iyi olacak. Anakart ve Ekran Kartından memnunum sanırım kısabilirsem işlemciden yada kasadan kısacağım. Fakat işlemciye de dokunasım yok, başka değiştirilecek bir şeyde kalmıyor ne yapmalıyım?
Sistem dengeli ve güzel. Kesinti yapmanı tavsiye etmem. Eğer bütçeyi aşıyorsa i5 4460 ve H97 serisi bir anakart ile bütçeyi 3800-4000 arasına çekebilirsin. Ayrıca soğutucu almanı tavsiye ederim. Hyper 212 EVO olabilir.
650W + 80 Plus fazla mı ideal mi onda kararsızım. 500W 80 Plus olmayan bir kasa vardı aklımda fakat 970 Coil Whine'lar da düzgün PSU olmalı deniyor sorunun olmaması için o yüzden 650W + 80 Plus koydum.