GTX970 vs GTX980 vs GTX980Ti

Hiçyılmaz61

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba sevgili dostlar.
Başlıkta belirttiğim gibi bu 3 kart arasında kararsızım.
Geçen gün 2400 TL'ye aldığım laptopun üzerine su döküldü, işin iyi tarafı kaskosu vardı.
Ancak kasko da paranın ancak %60'ını geri verdi. O da hediye çeki olarak.
Açıkcası Gold'dan hiçbir ürün almak istemiyorum. Lakin mecburen o parayı eritmem gerek.
980Ti stoklarında yok, ayrıca olsa bile sadece referans olanı satıyorlar.
Asıl sorum da şu;
Ekran kartına o denli bir fiyat vermeye değer mi?
GTX 970 alsam ileriye dönük 2 ve 3 sene kadar pişman olur muyum ?
Ya da ikisinin ortası GTX 980 alsam nasıl olur ?
Bu arada seçimi beklesem mi şu dolar yüzünden?
Şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 980Tİ'ın referans modelini almanı tavsiye etmem. Gtx 980 alabiliyorsan al fakat GTX 970 de senin için yeterli olacaktır zira aralarındaki fiyat farkının performansa o kadar etkisi olduğunu düşünmüyorum. Buna rağmen GTX 970'in bellek ve CW sorunu var. GTX 980 daha güçlü. Paran yetiyorsa GTX 980 al yoksa GTX 970 al seni tatmin edecektir.

Bence değer zira GTX 700 serisi varken gene bu konu açılmıştı. Ve şuanda fark ortada GTX 900 serisi çok daha performanslı GTX 700'lerden. Bence Pascal mimarisi beklenmeli aceleniz yoksa. Nasıl GTX 780Tİ GTX 970 ile aynı seviyedeyse, GTX 1070, GTX 980Tİ'dan çok daha performanslı olabilir.

Aynen sana katılıyorum dostum. Ayrıca GDDR5X ram ve HBM2 veri yolu kullanmayı planlıyorlar.
Buda demek oluyor ki daha çok ram daha geniş veri yolu . Furyx deki gibi...
Acelem yok. Nvdia ya güveniyorum. Ama şu dolara güvenmiyorum. :))

Beklerseniz 2016 yılının yaz ayında çıkacak. Yani daha çok zaman var. Fiyatları ise çok yüksek olacak diyorlar. Yani genel olarak 3000 TL civarı satılacakmış. Tabi daha Nvdia fiyat konusunda bir şey demedi.

Merhaba sevgili dostlar.
Başlıkta belirttiğim gibi bu 3 kart arasında kararsızım.
Geçen gün 2400 TL'ye aldığım laptopun üzerine su döküldü, işin iyi tarafı kaskosu vardı.
Ancak kasko da paranın ancak %60'ını geri verdi. O da hediye çeki olarak.
Açıkcası Gold'dan hiçbir ürün almak istemiyorum. Lakin mecburen o parayı eritmem gerek.
980Ti stoklarında yok, ayrıca olsa bile sadece referans olanı satıyorlar.
Asıl sorum da şu;
Ekran kartına o denli bir fiyat vermeye değer mi?
GTX 970 alsam ileriye dönük 2 ve 3 sene kadar pişman olur muyum ?
Ya da ikisinin ortası GTX 980 alsam nasıl olur ?
Bu arada seçimi beklesem mi şu dolar yüzünden?
Şimdiden teşekkür ediyorum.

Yukarıdaki yazdıklarınıza göre en iyiy tercih GTX 980 olacaktır.

Beklerseniz 2016 yılının yaz ayında çıkacak. Yani daha çok zaman var. Fiyatları ise çok yüksek olacak diyorlar. Yani genel olarak 3000 TL civarı satılacakmış. Tabi daha Nvdia fiyat konusunda bir şey demedi.
Nvidia fiyat konusunda bir şey söylemedi ise nereden çıkardınız 3000 TL olacağını? GTX 970 ilk çıktığında hangi fiyatta ise GTX 1070 te aynı fiyatta olur gibi geliyor. Ha arada 100 TL oynayabilir ama GTX 980 den daha güçlü olacağı kesin. Bir de yeni bir şeyler çıkartabilirler mesela 900 serisinde VXGI, DSR gibi teknolojiler geldi. Ben beklemenizi öneririm. Okul var iken de almanın bir lüzumu yok tabii ki sadece hafta sonu geçiyor iseniz.

Hepinize teşekür ediyorum. Yardımlarınız için.
Ancak beklemeye karar verdim. Bakalım piyasaya ne olur. Belki 4k 144 hz gysnc dönemi açılır seneye. 1080p yi es geçeriz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı