GTX970 vs R9 390

130 watt fazla enerjinin çalışmasının neresi saçma ? Günde fazladan 10 saat 130 watt'ın çalışması 1.3 kw yapar 1kw yaklaşık 26 kuruş. 1.3kw ise yaklaşık 34 kuruş. Ayda yaklaşık 10 TL fark eder. 60 lira gelen bir elektrik faturası 70 lira gelir. Ama arkadaş fazla yüklenmem ekran kartına 3-4 saat yüklenirim derse enerji bakımından pek bi fark olmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Silinen üye Ayda 4 TL'den fazla fark etmez. Dediğin gibi olması için günde 10 saat Far Cry 4 oynamak lazım. Soruya gelirsek, 1080P'de oynuyorsan iki kart da gereksiz, R9 380X al keyfine bak. 1080P için bu kartlar gereksiz!
Çok yanlış bir düşünce. 1080p Ultra resmen bütün oyunları R9 380X kaldırıyor fakat GTX 970 1440p 'de resmen bütün oyunları Ultra'da kaldırıyor. AMD bellek hızlarını verimli kullanabiliyor mu? İyi güç tüketiyor mu? Yüksek bit değerini verimli kullanabiliyor mu? Cevaplarının hepsinin cevabı Nvidia'ya ya göre her zaman '' Hayır. '' olacaktır. Gelecek 2 yıllık süre de çıkacak oyunlarda Nvidia'nın DX12'yi daha iyi kullanmasından dolayı oluşacak performans farkı AMD R9 380X'i resmen devre dışı bırakacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
@1Game1Gamer Bu düşünceni neye dayanarak söylüyorsun? Nvidia'nın DX12'yi daha iyi kullanacağını nereden biliyorsun? Güç tüketimi gibi sorunlar şu anda söz konusu. AMD bit veri yolunu verimli kullanıyor. Teknolojinin geleceğini şu anda bilemeyiz. Belki AMD çok büyük bir başarı yakalar ya da Nvidia AMD'ye pazar bırakmaz. Bunlardan emin olarak konuşamayız. Dediğin sorunlar var olduğu halde AMD F\P açısından Nvidia'nın önünde. R9 285 GTX 960 ile eş performans veriyor. DX 12 konusunu bilemeyiz ve R9 380X şu anda 1080P'de F\P açısından en iyi karttır.

R9 380X devre dışı kalacak gibi bir durum söz konusu değil.
Orada yanlış kendimi ifade etmişim kusura bakmayın. DX12 bakımından Nvidia'nın daha iyi olduğu için R9 380X ile GTX 970'in arasındaki farkın açılacağını ifade etmeye çalışmıştım
Doğru evet şu anlık tam olarak bir şey söyleyemeyeceğiz. Hatırladığım kadarıyla okuduğum bir yazıda Nvidia'nın DX12'yi daha iyi kullanacağını okumuştum. Az önce gördüğüm bir resimde DX12 ile üretilmiş bir oyunda AMD'nin Nvidia'yı geçtiğini gördüm aynı performans veren ekran kartlarında. Şu an şüphe doğdu bende özür diliyorum , tekrar kusura bakmayın
Ama hala şu geçerlidir ki AMD bellek performansında yavaş kalıyor. Bu ekran kartlarının bellek hızını karşılaştırdığımızda ortaya çıkıyor. F/P konusunda şunu söyleyebilirim ki F/P kişinin tercihine bağlı. Performans isteyen için AMD 100TL'lik bir fark oluşturuyor her zaman. bit değerleri AMD'de uçmuş. Nvidia artık ekran kartlarının bit değerlerini düşürse de istediği performansı verebiliyor örn:
GTX 970 256bit - R9 390 512bit . Belki bu pazar oyunudur onu bilemem

Yalnız R9 390, GTX 970'den daha performanslı. BİT değeri o kadar önemli değil, BİT değerine takmana gerek yok. Genel performans daha önemli. Nvidia'nın BİT değerinin düşük olmasının nedeni mimariden kaynaklanıyor, renk sıkıştırma teknolojisini kullanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…