Güç almayan BenQ MP620C projektör tamiri

Arkadaşlar projektörümün resimdeki parçası yanmıştı, ben de gidip Ulus Konya Sokak'tan yenisini aldım ve taktım yerine fakat hala çalışmıyor. Başka hangi parçlarında sorun olabilir sizce? Projektör güç hiç almıyor. Güç kartının çıkışları 0.3V ila 0.1V arası ölçüyor.

WhatsApp Image 2023-09-22 at 21.26.01.jpeg

O parçalar kapasitör.
Alacağınız üründe kapasitör ölçümü yok maalesef.

Ayrıca giriş sigortasını da kontrol etmeniz lazım.
Size tavsiyem bir bilene danışmanız veya bir bilene yaptırmanız.
Devreyi detaylıca kontrol etmek lazım. Kontrol ettikten sonra da, seri lamba devresi ile test etmek lazım ki başka arızalara sebep olmasın.

Ankara'da neresi vardır sizce bu devrenin tamirini yapacak bir yer.

Ani gelen yüksek (pik) voltajdan çok sayıda elektronik elemanın direk zarar gördüğü ölçümler yapılıp incelendikçe bu durum daha açık görülüyor. İyi bir elektronikçinin bunu tamir edebilmesi çok daha iyi olur, şebeke girişinden (sigorta ölçümü dahil) itibaren adı adım ölçümlerin bazı devre elemanlarının bacakları boşa alınıp bu kontrollerin çok dikkatlice ve mutlaka bu işin uzmanlarınca (devamlı olarak bunu tamir edenlerle) yapılması çok daha doğrusu olur. Zor bir arıza olup tek bir elemanın arızası olsaydı eğer kendinizin yanan elemanı gözle bulup o parçanın değişimiyle bu sorun çok daha kolay çözülebilirdi. Demek istediğim amatör elektronikle uğraşanlardan ziyade profesyonel olarak bu işin devamlı işin içinde olanlarla bu tamirin daha kolay ve daha hızlı ilerleyebileceğidir. Kolay gelsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı