Güç düğmesine basınca fanlar hareketleniyor ama sisteme güç gitmiyor

THELEGENDOFDARK

Megapat
Daha fazla  
Power düğmesine basınca kısa süreliğine kasadaki tüm fanlar hareket edip duruyor ve sistem başlamıyor.

Anakartın üzerindeki LED'ler yanıyor.

Sorun olmadan kısa süre önce bilgisayara ellenmedi, 6-7 saat öncesine kadar sorunsuz çalışıyordu.

Görünürde yanık, çıkmış kablo yok gibi gözüküyor.

Son düzenleme:
Güçte sıkıntı var güç gelen elektriği anakarta iletmiyor iletmeyince de bilgisayarda başlamıyor.

Merhaba anakartınızın üzerinde kod ekranı ya da EZ Debug LED'leri varsa hangileri yanıyor ya da hangi kod gösteriyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20220815_161829.jpg
    216,4 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_20220815_161818.jpg
    233,7 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleme:
Kanka videoyu izledim psu olduguna ben karar verdim degiştirebilirsen bir dene

Psu kablosunu çıkar güzelce geri tak. Yada tüm kablolardada yapabilirsin. Bi ihtimal düzelir.

Ben de buna benzer bir sorunla karşılaşmıştım. Kasayı salona taşıdığımda kabloları takıp bilgisayarı açtım, fan ledleri 2-3 saniye yanmıştı ve fanlar dönmeye başlamıştı. Ardından bilgisayar kapanmıştı. RAM'leri söküp tekrar taktığımda sorun düzeldi.

Sizinki anında kapanıyor ama donanımsal değişiklik öncesi RAM'leri çıkarıp takıp dener misiniz?

Yorumlarınız için teşekkürler. Ramleri teker teker çıkarıp denedim ama çözüm olmadı. Ben de sistemi Sinerji'ye yolladım. Tamir etsinler, olmadı değiştirsinler.

Bu konuyu okuyan ve Psu değişimi konusunda aklında soru işareti oluşan arkadaşlar için: Performax Psu 20. gününde ve çalışmıyorken bozuldu.

BIOS pilini cikartip 5 dk bekledikten sonra geri takmayi denediniz mi hocam? Bende de aynisi olmustu, bunu yaptiktan sonra duzelmisti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…