Güç fantezisi oyunlarından keyif alıyor musunuz?

İnfamous: Second Son keşke PC için de gelse de oynasam diyorum. Genellikle oyunların hikayesi değil güçlerle etrafı yıkması ve açık dünyada gezmesi beni çok sarıyor.

Yani bir amacı yok sadece gidip adamları dövüyorsun.
Onca güç fantezisi oyunu arasından gerçekten amaç ve senaryo sunan bir oyun hocam Spider-Man oyunları. Miles Morales oyunu deseniz o oyun tamamen LGBT ve SJW övmek amaçlı bir senaryoya sahip çöp bir oyun fakat orijinal Spider-Man amaç gibi şeyleri oldukça iyi şekilde sağlıyor bence.

İnfamous: Second Son keşke PC için de gelse de oynasam diyorum. Genellikle oyunların hikayesi değil güçlerle etrafı yıkması ve açık dünyada gezmesi beni çok sarıyor.
Zaten senaryo kasınca saçma olabiliyor. Mesela daha yeni bitirdim diye Prototype'ı düşünüyorum. Oyun senaryo kassa bile umursamam. Çünkü senaryo dışında yaptığım tek şey milleti doğramak oluyor.

Yani bir amacı yok sadece gidip adamları dövüyorsun.
Bu şekilde yaklaşırsak, bütün oyunlar aynı. Call Of Duty'de sadece adam vuruyorsun, GTA'da araba sürüyorsun, Assassin's Creed'te bir yerlere tırmanıyorsun. Önemli olan, oyunların bu temel özellikleri nasıl doldurduğu, oyunculara nasıl yansıttığıdır.

Mesela Spider-Man'den örnek vereyim, bu oyumda temel olarak iki şey yapıyoruz, adam dövmek ve şehirde gezmek. Ancak, oyun bu iki basit şeyi oyuncuya çok güzel bir şekilde deneyim ettirmeyi başarıyor. Şehirde ağ atarak gezerken Peter'ın hareketlerinin akıcılığı, şehrin görüntüsü vs. insanı kendinden geçiriyor. Dövüşürken de yine aynı şekilde hareketlerin yağ gibi akması, vuruş hissinin çok iyi olması ve düşmanlara farklı farklı şekilde yaklaşmak çok keyif veriyor.

Hocam oyunu oynadığınıza emin misiniz?
Yeni çıkanını oynamadım ama spiderman oyunları oynamıştım.

Evet ama onlarda en azından bir ortam ve buna uygun bir atmosfer var. Spiderman oyununda bana hiç normal gelmiyor çok alakasız ve gerçek dışı geliyor çocuksu geliyor yani.

Mesela ortaçağda bir suikastçiyi oynamayı anlarım , bir swat timinde operasyona çıkmayı vs anlarım ama şehirde ağ atarak gezen bir şeyi anlamıyorum çocuksu geliyor.

Evet ama onlarda en azından bir ortam ve buna uygun bir atmosfer var. Spiderman oyununda bana hiç normal gelmiyor çok alakasız ve gerçek dışı geliyor çocuksu geliyor yani.
O zaman siz güç fantezisi sevmiyorsunuz hocam. Yani Batman, Infamous, Prototype çok mu gerçekçi? Bir de yenisi derken 2018'de çıkan 2022'de PC'ye gelenden mi bahsediyorsunuz? Umarım laf atarken 2012 ve 2014'de çıkan Amazing Spider-Man oyunlarından bahsediyorsunuzdur. Onlar gerçekten rezil oyunlar.

Amazing spider-man olanını oynamıştım ama yeni çıkana da bir şans vereceğim sizin sayenizde hocam.

O oyunlarda hikayeyi genelde kilitli yetenekleri açmak için oynamak zorunda olduğumdan oynuyorum, canım sıkılınca eğlenmeye, stres atmaya giriyorum zaten. Bunun dışında Assassin's Creed 3 oyununda rastgele parkur yapıp milleti doğramaya oynuyordum, gaza gelip bir de Valhalla satın aldım. Ama sanırım bu oyunda işler biraz değişik, yetenek ağacı falan var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…