Güç kablosu bozulur mu?

darthjarjar

Decapat
Daha fazla  
Dün gece FIFA oynamak için PC'yi açtığımda daha ana menüde bir anda ekran donup PC kapandı ışıklar yanmasına rağmen ekrana görüntü gelmiyor ve PC çalışmıyordu. Birkaç kere güç düğmesinden kapat aç yapmama rağmen yine görüntü alamadım en son tüm fişleri çekip 5 dakika bekledim ve sonra tekrar denedim bu sefer görüntü aldım ama ekran kartı driverim gitmişti. DDU'yla kaldırıp tekrar kurdum ve kurulum bittikten sonra yeniden başlatmak için res atarken aynı sorun yine oldu. Yine güç ve DP kablolarını söküp 5 dakika bekleyerek taktığımda görüntü alabildim. Bu sefer driverim duruyordu ve uyudum sabah kalktığımda oyun oynayarak deneyeyim dedim oyuna girip 5 dakika oynadıktan sonra mavi ekran aldım ve bir türlü düzelmedi bilgisayara res atıyorum açıldıktan saniyeler sonra yine mavi ekran alıyor tekrar tekrar mavi ekran yedikten sonra sistemi arkadaşıma götürdüm parçaları değiştirip sorunun nerede olduğunu anlamak için ama daha hiçbir şeyi değiştirmeden bilgisayarı bağladığımızda bu sefer 5 dakika oyun oynadık, 5 dakika FurMark, 5 dakika da Prime95 testi yaptık ve hiç sorun yaşamadım sadece güç kablosu ve DP kablosu değişmişti bir de klavye ve mouse falan. Burada sormak istediğim şey gerçekten sadece güç kablosu arızasından böyle bir sorun meydana gelir mi yoksa orada şans eseri mi sorun yaşamadık eğer durum öyleyse sorun hangi parçadadır?

Yapabilirseniz iyi olur hocam, arkadaşınızda bir sorun olmuyorsa prize ihtimal verebilirim.

Şu an farklı priz, farklı uzatma, farklı güç kablosu takılı ve FurMark'ta 5 dakikadır falan sorunsuz 15 20 dakika daha tutup bakacağım duruma.
Edit: 15 dakika FurMark yaptım sorun olmadı hocam.

Son düzenleme:
Şu an farklı priz, farklı uzatma, farklı güç kablosu takılı ve FurMark'ta 5 dakikadır falan sorunsuz 15 20 dakika daha tutup bakacağım duruma.
Edit: 15 dakika FurMark yaptım sorun olmadı hocam.

Sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam ediyor mu bilgisayarınız? Eğer öyleyse uzatma kablonuzu değiştirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…