Güç kaybetmeden nasıl 4 kilo verilir?

salamancalar

Hectopat
Spora başlayalı 2 ay oldu. Yavaş yavaş güçlendiğimi hissediyorum. Zaten ağıelıklarda artıyor, boyum 1.80 kilom 74, kilom normal aslında ama bölgesel olarak hafif yağlanma var. Onun için ilk başta 4 kilo civarı vermek istiyorum. Bu kiloyu nasıl bir süreçte vermem mantıklı olur? Sonrasından yeniden kilo alabilmek içinde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Soruyu düzelteyim. Yağdan 4 kilo nasıl veririm, üstüne kas'dan nasıl kütle kazanırım.
Güzel bir diyet ile bahsi geçen 2 durumu da gerçekleştirebilirsiniz. Diyetisyene gitmenizi öneririm.

Bu durumu veriler ile desteklemelisiniz. Eğer spor salonunuzda Yağ , kas kütlesi , su vs. analiz yapan cihaz var ise mutlaka her ay yaptırın. Hatalarınızın neyden kaynaklandığını daha net yorumlayabilirsiniz. Bende 1.82 boyunda 82 kiloyum. 4 ay önce ilk başladığımda 93 kilo %21.80 yağ oranına sahiptim. Şu an 82 kilo ile %17 seviyesine kadar düştüm. Ancak kas kaybı yaşanmaması adına da her ay düzenli ölçümlerimi yaptım. Böylece doğru sonuca doğru ilerledim.

Soruyu düzelteyim. Yağdan 4 kilo nasıl veririm, üstüne Kas'dan nasıl kütle kazanırım.
Güzel bir diyet ile bahsi geçen 2 durumu da gerçekleştirebilirsiniz. Diyetisyene gitmenizi öneririm.

Bence kilo vermeye çalışma kütle koymaya çalış.
Spor öncesi karbonhidrat ağırlıklı ye sana enerji verecektir.
Antrenman sonrası haftanın 3 günü 30dk kardiyo.
Antrenman sonrası protein ağırlı yersen ve uykuna dikkat edersen güzel şeyler olur.
Daha başlayalı 2 ay olmuş bence diyete girmene gerek yok enerjin düşer setleri çıkaramazsın.
Büyümeye odaklan kadiyorları aksatmazsan iyi olur bence gerek yok zayıflamana.
Kilo vermek istiyorsun ama kilo alsan daha iyi olur bence.

evet aslında beni dışardan gören birisi kilo almalı der ama bel çevrem ve iç bacak kısmım yağlı onu biraz takıyorum, belkide düzgün kütle kazansam daha farklı olur, bilmiyorum bende

Çoğu spor salonunda BIA cihazı zaten yok. Diyetisyenle bunun takibinin yapılması ve güzel bir beslenme programıyla bahsi geçen hedeflere varır arkadaş. Zaten spor yapıyor arkadaş.
Diyet'le enerji düşmesinin arasındaki ilişki nedir ? Protein yeterli alınıyorsa niye proteine daha da ağırlık verilsin ki ? Kilo vermek istemiyor yağ kütlesi kaybedip kas kütlesi koymak istiyor.

Evet aslında beni dışarıdan gören birisi kilo almalı der ama bel çevrem ve iç bacak kısmım yağlı onu biraz takıyorum, belki de düzgün kütle kazansam daha farklı olur, bilmiyorum bende.

Hocam şekerli şeyler tüketme 1 hafta kardiyo yap bir dene fark var mı kesinlikle olacaktır
Ağırlık antrenmanı yaparakta yağ yakabilirsin ama bir kardiyo kadar yakmaz.
Bizim hocamız beni 1.5 ay boyunca 1.30 saat koşturuyordu 82'den 70'e düşmüştüm şimdi kütle kazanmaya çalışıyorum 75 oldum
Aslında ilk ay seninde kardiyo yapman iyi olurdu hocanız neden yaptırmamış anlayamadım.
""Kısacası şekeri kes antrenmanını yap sonra 12/6 hızda 30dk kardiyo 2 haftaya belde bir şey kalmaz ""

Hocam diyet yaptığı zaman vucüdun istediği karbonhidratı alamayacak kilolarında düşüş yaşayacak. Yeterince protein alıyorum diye bir yazı göremedim o yüzden yazdım
Antrenmana yeterli karb. Alıp antrenman sonunda kardiyo yaparak onları yakmak bana daha mantıklı geliyor.

Çoğu spor salonunda BIA cihazı zaten yok. Diyetisyenle bunun takibinin yapılması ve güzel bir beslenme programıyla bahsi geçen hedeflere varır arkadaş. Zaten spor yapıyor arkadaş.
Eğer ki maddi durumu bunu karşılayabiliyorsa diyetisyen tabi ki mantıklı olan. Ben Kıbrıs' ta yaşıyorum. Daha BIA cihazı olmayan GYM görmedim. Ayrıca spor yapıyor olması demek doğru yaptığı anlamına gelmez. Hatalı ilerliyor da olabilir. Doğrudan yemedim , içmedim ama çok koştum 5 kilo verdim halk efsanelerinden uzaklaşmak lazım. Evet kilo verdin ama nereden ? Kas mı ? , Su mu ? , Yağ mı ? vs.

Spora başladığım ilk 6 ayda120'den 68'e kadar düşüp ağırklarımı bayağı arttırmıştım düzgün beslenme ile rahatça halledersin.

Diyetisyene gitme sporcu beslenmesi ile diyetisyenin verdiği beslenme çok farklı ayrıyeten detaylı ölçüm yapan tartılar bir işe yaramıyor aynaya bakman önemli

Kısaca ağırlık arttırıp hem gelişip hem de kilo veriyorsan öyle devam et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…