Güç kaynağı açıkken RAM sökmek

Bu sabah kasa çalışıyordu fakat monitöre görüntü gelmiyor, "No Signal" yazıyordu. Ben de bilgisayarı kapattım ama güç kaynağını düğmesinden kapatmadım. O şekilde RAM'i 2 defa çıkardım, silgi ile rastgele ve biraz fazla bastırarak silip tekrar taktım. Yine aynı problemle karşılaştım, yine aynı şekilde kasa çalıştı monitöre görüntü gelmedi. RAM'e veya bilgisayara bir şey olmuş mudur? İhtimali nedir?

Anakart: BIOSTAR H410M-H
PSU: Aigo 650W
RAM: Crucial Ballistix 8 GB 3000MHz

Diğer parçalar lazım değildir diye yazmadım, dilerseniz onları da yazabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı konuyu gün içerisinde açmıştınız zaten, neden tekrar konu oluşturuyorsunuz?
Aynı konu değil. Ben bu konuda RAM'i güç kaynağı açıkken söktüğümü, silgiyle bastırarak temizlediğimi söyledim ve bir şey olup olmama ihtimalini sordum. Diğer konuda ise monitöre neden görüntü gelmediğini, sorunun ne olabileceğini sordum. Konuları dikkatli okuyun lütfen. Ben burada farklı bir konu için yardım istiyorum, gereksiz mesajın lüzmu yok.

Bir çok sebebi olabilir. Anakart,İşlemci,RAM belkide ekran kartı ya da PSU bunu bilemeyiz tek tek testen geçmeleri lazım lakin şunu diyebilirim ki anakartın onboard girişini kullanıp RAM tek modül ise her iki slotu çift ise tek tek iki slotta da denenmelidir.

@By.Scout PSU olacağını sanmıyorum hocam kasaya güç gidiyor tüm fanlar vs. çalışıyor. RAM'i farklı slota takmayı henüz denemedim. Onboard olayını deneyemem çünkü işlemcimin grafik birimi yok. Ki ekran kartının fanları dönüyor ve sistem henüz 10 aylık olduğundan dolayı ekran kartına bir şey olduğunu sanmam.

@By.Scout PSU olacağını sanmıyorum hocam kasaya güç gidiyor tüm fanlar vs. çalışıyor. RAM'i farklı slota takmayı henüz denemedim. Onboard olayını deneyemem çünkü işlemcimin grafik birimi yok. Ki ekran kartının fanları dönüyor ve sistem henüz 10 aylık olduğundan dolayı ekran kartına bir şey olduğunu sanmam.
PSU dan kastım 3.3, 5, 12 Volt hatlarına sağlıklı voltaj verebiliyor mu PSU dan kastım bu idi zaten. 10 aylık olması bozulmayacak anlamına gelmiyor hocam her parça bozulabilir. İnternetten baktığım kadarı ile sizin BIOSTAR markanın VGA portu bulunuyor oraya takabilirsiniz monitörün VGA portu var ise. 7 ay önce benim de PC gitmişti kasaya elektrik geliyordu fakat BIOS post ekranı gelmiyordu çözümü PSU ile sağladık.

PSU dan kastım 3.3, 5, 12 Volt hatlarına sağlıklı voltaj verebiliyor mu PSU dan kastım bu idi zaten. 10 aylık olması bozulmayacak anlamına gelmiyor hocam her parça bozulabilir. İnternetten baktığım kadarı ile sizin BIOSTAR markanın VGA portu bulunuyor oraya takabilirsiniz monitörün VGA portu var ise. 7 ay önce benim de PC gitmişti kasaya elektrik geliyordu fakat BIOS post ekranı gelmiyordu çözümü PSU ile sağladık.
Anladım hocam teşekkür ederim. Tüm parçaların garantisi mevcut garantiye yollasam ücretsiz şekilde hallederler değil mi? Garantisi GameGaraj.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı