Güç kaynağı arızası

tinker cad

Picopat
Daha fazla  
Bir zamanlar güç kaynağı-anakart bağlantısı yapmıştım. Eski kenara atılmış bir bilgisayardı, ilk kez iç birimlerle uğraştığım için ne var ne yok çok dikkat etmemiştim, güç tuşuna basılı tuttum kapanmadı, oysa aynı güç tuşuyla bilgisayarı çalıştırmıştım. Baktım VGA sinyali de yok, gücünü kesmeye karar verdim. Fişi mi çeksem yoksa güç kaynağı arkasındaki anahtarı mı kapatsam diye düşünüp anahtar ile daha güvenli olur herhalde diye anahtarı kapatır kapatmaz büyük bir ses ile güç kaynağının deliklerinden toz bulutu fırladı. Ne iş anlamadım. Oradaki birisi güç kaynağı bozulmuş diye yorum yaptı. Belki o yüzden makine çalışmadı ama güç tuşuna basılı tutunca niye kapanmadı onu bilmiyorum.

Nasıl oldu? Neden oldu? İhtimallerinize ve kesin kanılarınıza açık bir konu. Yaşanmış olaydır, cihaz AMD işlemcili de olabilir Intel'de ancak Intel centrino sistemler ile yaşıt veya o yaşlara yakın olması tahmin ediliyor.

Ek bilgi: Söz konusu bilgisayardan ümit kestikten sonra o bilgisayarın harddiski nispeten daha yeni bir bilgisayara takılmış ve yeni bilgisayar Boot edildiğinde Windows 7 kurulum ekranı kullanıcıyı karşılamıştır.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı