Güç kaynağı çalışmıyor

fourleafclover

Centipat
Daha fazla  
PC'yi temizlemek için güç kaynağını çıkarıp tozunu aldım ve geri taktığımda çalışmadı. Kabloları yanlış yere taktığımı düşünüyorum. Çünkü hatırlamıyorum nereden çıkardığımı. Yardım edebilecek var mı? Bir de ek bir tane daha fotoğraf koydum İtopya'dan aldım PC'yi ve bazı şeyler takılı değildi. Bir sorun oluşturur mu sizce?

Dosya Ekleri

• IMG_4229.jpeg
    107,9 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG_4231.jpeg
    228 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_4224.jpeg
    183,3 KB · Görüntüleme: 25

Güç kaynağının içini açmanız çok tehlikeli eğer kondansatörlerdeki elektrik boşalmadıysa ve sizde dokunursanız ölebilirsiniz içini açacaksanızda PC'nin düğmesine birkaç kere basın öyle dokunun.
Bu videoyu izeyebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Hocam yanlışlıkla dokundum elektrik çaptı nasıl öldürecek. Kısa devre yapıp yapmadığını nasıl bileceğim?

Hocam yanlışlıkla dokundum elektrik çaptı nasıl öldürecek. Kısa devre yapıp yapmadığını nasıl bileceğim?

O kondansatörlerde yüksek miktarda elektrik depolanıyor ondan dolayı öldürmese bile sizi yaralayabilir.birkaç saat enerjinin boşalmasını bekleyebilirsiniz. Eğer kablolar PC'ye bağlıysa bilgisayarın güç düğmesine birkaç defa basın boşalacaktır.

Güç kaynağının 24 pin kablosu ve 8 pin CPU kablosu takılı mı PC'ye?

Oradaki kabloların boşta olması normal SATA kablosu onlar fakat sanırım kasanızın USB kablosu yerinden çıkmış onu takabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• 1738240178048.png
    445,7 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:

Hocam USB kablosunu takamıyorum pinler oturmuyor yamuldu bile takmaya çalışırken. 24 pin ve 8 pin kabloları hangisi oluyor.

Hocam USB kablosunu takamıyorum pinler oturmuyor yamuldu bile takmaya çalışırken. 24 pin ve 8 pin kabloları hangisi oluyor.

Kasanızın tam detaylı resimlerini çekebilir misiniz attığınız fotoğraflarda belli olmuyor. Attığım videoyu izleyin orada detaylı bir şekilde anlatılıyor.

Kasanızın tam detaylı resimlerini çekebilir misiniz attığınız fotoğraflarda belli olmuyor. Attığım videoyu izleyin orada detaylı bir şekilde anlatılıyor.

Hocam flash ile çekiyorum daha görünür olsun diye.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    307,7 KB · Görüntüleme: 25
  • image.jpg
    286,7 KB · Görüntüleme: 22
  • image.jpg
    233,2 KB · Görüntüleme: 20
Hocam flash ile çekiyorum daha görünür olsun diye.

Bu yuvarlak içine aldıkların 24 pin ve CPU kabloları yukarıdaki CPU kablosu sağdaki ise 24 pin, ekran kartını takınca çalışmıyor mu sistem? Veya ekran kartınızın modeli nedir?

Dosya Ekleri

• 1738241163331.png
    778,6 KB · Görüntüleme: 19
Bu yuvarlak içine aldıkların 24 pin ve CPU kabloları yukarıdaki CPU kablosu sağdaki ise 24 pin ekran kartını takınca çalışmıyor mu sistem? Veya ekran kartınızın modeli nedir?

Evet hocam çalışmıyor. Birçok kez denedim olmadı. Ekran kartı modeli RTX 3060 Ti.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    164,9 KB · Görüntüleme: 23

Dosya Ekleri

• 1738241414384.png
    342,3 KB · Görüntüleme: 21
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…