Güç kaynağı çalışmıyor

Makaleler
1
Yer
Malatya
Daha fazla  
Dostlar öncelikle iyi forumlar. Forumda henüz yeniyim. Başlıkda da belirttiğim gibi biraz önce PC'yi açıp tozları aldıktan ve kabloları düzenledikten sonra PSU'ya güç verdim ve fanlar 2 saniyeliğine yanıp söndü. Ardından güç kablosunu çekip 10-15 saniye Power tuşuna basılı tutarak statik enerjiyi attım. Sonrasında güç kablosunu bağlar bağlamaz şalter attı. Yeniden denediğimde de şalter atıyor bir çözümü var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim.

Farklı güç kablosu ve farklı prizde deneme yaptınız mı?

Dostum kısa devre oluşturan bir durum olmalı, güç kablolarını kontrol etmelisin bir de anakartın üzerinde kısa devre oluşturan birşey olabilir. Kontrol edebilirmisin?

Kendisinin de dediği gibi kısa devre olabilir ter damlası bile etkiler biraz beklemeni testler yapmanı ve kabloları kontrol etmeni öneririm.

Dostum kısa devre oluşturan bir durum olmalı, güç kablolarını kontrol etmelisin bir de anakartın üzerinde kısa devre oluşturan bir şey olabilir. Kontrol edebilir misin?

Öncelikle yardımın için çok teşekkür ederim. Anakartın üzerini kontrol ettim ve herhangi bir şeye rastlamadım kasanın kablolama alanı biraz dar olduğundan dolayı arkadaki ucu açık Molex, SATA ve diğer PSU kabloları birbirine değip kısa devre oşuşturuyor olabilir mi?
Kendisinin de dediği gibi kısa devre olabilir ter damlası bile etkiler biraz beklemeni testler yapmanı ve kabloları kontrol etmeni öneririm.

Yardımın için çok teşekkür ederim. Dediğim gibi kısa devre oluşturabilecek herhangi bir şeye rastlamadım. Önerebileceğin işime yarayabilecek herhangi bir test var mıdır?
Farklı güç kablosu ve farklı prizde deneme yaptınız mı?

Yardımınız için teşekkürler. Elimde eski tür şu anki PSU'a denk güçte bir PSU var yarın onu da deneyip bilgilendireceğim.

Son düzenleme:
Basit testler önerebilirim:
Kabloları takip et anakarta değen bir kablonun bile kısa devre yaptığına şahit oldum farklı
PSU ve parçalar ile dene.
Ve son olarak bi süre bekle kendi düzelebilir

Basit testler önerebilirim:
Kabloları takip et anakarta değen bir kablonun bile kısa devre yaptığına şahit oldum farklı.
PSU ve parçalar ile dene.
Ve son olarak bir süre bekle kendi düzelebilir.

Sanırım CPU Power kablosunu geçitdiğim yerle alakalı anakartla temas kuruyor. Ona bakıp bilgilendireceğim. Tekrardan çok sağ olun.
Arkadaşlar biraz önce CPU Power kablosunu geçirdiğim yerden çıkartıp yeniden denedim. Bu kez şalter atmadı fakat fanlar 2 saniyeliğine yanıp söndü. Acaba sorun PSU'da mıdır?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…