Güç Kaynağı Çok Isınıyor

UğuR56

Kilopat
Yer
İstanbul
Başlıkta belirttiğim gibi güç kaynağım çok ısınıyor. Normalden fazla yani üşüdüysen koy elini ısınırsın o derece ne yapsam bilemedim. En son size başvurdum umarım yardımcı olursunuz?

Saygılarımla...

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam böyle bir kase soğuk yoğurdu koy ısınınca ye. Bazen yoğurdu böyle ısıtıyorum.
Kullandığınız sistemi ve PSU marka, modelini, kaç yıldır kullandığınızı yazabilir misiniz?

Isı olayının ana sebebi yetersiz soğutma değil verimsizliktir. Bildiğin üzre güç kaynakları prizden gelen yüksek gerilimi ufaltıp, kasanın kullanabileceği oranda servis etmektir. Dönüşüm esnasında, ufaltma esnasında ise ısı açığa çıkmaktadır. Güç kaynağın verimsiz ise zaten ısınacaktır, soğutması yeterli değilse sıcaklığını daha da belirgin şekilde hissettirecektir bu çok normal. Nasıl ki arabalar dururken kinetik enerjiyi ısıya çevirerek duruyor, aynı hesap.

220W değil V ; Yani prizden gelen Gerilimin gücü oluyor o. Kasaların arkasında yazan 220V yazıları çok karıştırılır güç ile.
Ne yapabilirim kısmına gelirsek ; Bozulana kadar kullanmaya devam et hiçbir şey yapamazsın. Tozunu alabiliyorsan al dışarıdan, yalnızca bu. Paran varsa verimli bir güç kaynağına geçersin, veya komple sistemi yenilersin ileride.

Sağol cevabın için teşekkür ederim güç kaynağı ısınma sistemi sanırım fandan. Fanı toplanmış ondan pek işlemiyor olabilir. Teşekkürler ...

Arkadaşlar güç kaynağı tozlanmış saç kurutma makinesiyle tozlarını aldım ondan sonra daha ısınmıyor ve çok iyi üflüyor ilk hali gibi...

Son düzenleyen: Moderatör:

Benimde güc kaynagım cok fazla haddinden fazla ısınıyor 550W crosiar elini yok 10 sn sonra ısıdan cekmek zorunda kalırısn. fandan fırın camından cıkar gibi sıcaklık geliyor . yardım edermisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…