Güç kaynağı eco moda alınırsa sorun yaratır mı?

Tshabalaba517

Decapat
Daha fazla  
Merhaba,

Arkadaşlar bende Hydro G PRO 850W 80+ Gold güç kaynağı var. Tam yük altında güç kaynağını eco moda alırsam sisteme zarar verir mi?

İyi Sosyaller.

Yük altında 850 Watt'ın tümünü çekecek bir sistemin varsa belki sorun olabilir ama ECO modlar genelde boştayken daha çok etkili oluyor, sistemler yük altına girip enerjiye ihtiyaç duyunca mecbur tam kapasite moduna geçiyorlar.

Sistem tam 850w çekmiyor max 450-500w. Benim merak ettiğim oyun oynuyorum mesela güç kaynağını aldım eco moda . Bu olay zarar verir mi pc ye. Yoksa fan normal dönmeye devam mı eder tam yükte olduğu zaman. Bildiğim kadarıyla fan %30 un altında çalışmaz.

Merak etme. Hİç bir sorun yaşamazsın. PSU her türlü senaryoya karşı kendini ayarlıyor zaten. Gönül rahatlığıyla kullanmaya devam et. Sistemine zarar verecek olsa Eco Mod gibi bir seçenek sunmazlardı emin ol

Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için içim rahatladı.

Sahip olduğunuz PSU'da eco modu açıldığı zaman güç kaynağı %30'un altındayken daha az güç tüketerek fanın çalışmamasını sağlıyor. Güç tüketimi %30'un üzerine çıktığı andan itibaren tekrar soğutucuyu devreye sokuyor.

Kısacası yük altında %30'u geçerse o tuşun yine bir işlevi olmayacak. Eco modunun amacı boştayken fanın çalışmasını önlemek.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…