Güç Kaynağı Elektrik Bağlantıları nasıl yapılır?

Sgt. Ghost

Kilopat
Bir PC satın aldım. Parça parça sipariş ettiğim için evde kendim toplayacağım. Bütün montajlarını biliyorum ama güç kaynağı elektrik bağlantıları konusunda biraz endişeliyim. Bildiğiniz çok detaylı bir elektrik bağlantı videosu veya yazısı var mı?

Güç kaynağından çıkan kabloları anakart ve diğer donanımlarda nereye takacağınızı mı soruyorsunuz?
Güç kaynağınızın ve anakartınızın marka ve modellerini paylaşın.

Anakartın kağıt veya kitapçığında detaylı bir şekilde yazıyor olması gerek. Şahsen daha dün yeni bir kasa toplarken ön paneldeki kabloların bağlantısında çok zorlandım ve (sonradan da olsa!) kitapçıkta yazdığını fark ettim.

Güç kaynağından çıkan kabloları anakart ve diğer donanımlarda nereye takacağınızı mı soruyorsunuz?
Güç kaynağınızın ve anakartınızın marka ve modellerini paylaşın.
Thermaltake Litepower 550W
Asus B450M-K

Gecenin kör yarısı bu kadar oldu.

Resmi büyütünce biraz daha anlaşılır olacaktır. Anakart ve güç kaynağı üzerinde hangi kablo hangi sokate gelecek aynı renklerle belirtildi.
Güç kaynağı kabloları düzgün bir resim bulunmadığı için aşağıda ayrıca paylaşıyorum.
MAVİ İLE İŞARETLEDİĞİM (Sizdeki görseli birleşik de olabilir.)

KIRMIZI İLE İŞARETLEDİĞİM

TURUNCU İŞARETLEDİĞİM ( HDD takılacak)

MOR İŞARETLEDİĞİM ( Ekran kartı 6 pin girişliyse 6 sı takılacak, ekran kartı 8 pin istiyorsa 6+2 birleştirilip 8 pin olarak takılacak, doğru şekilde birleştirdiğinize emin olun.)

SARI İLE İŞARETLEDİĞİM ( Anakart ve HDD bağlantısı)

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim. Elinize sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…