Güç kaynağı fanını kasa fanı ile değiştirme

Burkinhos

Kilopat
Daha fazla  
Xigmatek XCP-A600 model güç kaynağı kullanıyorum. Güç kaynağının fanından garip bir tıkırtı sesi gelmeye başladı. Güç kaynağının modelini arattığımda, fanının 120mm olduğunu gördüm. Kasamda boşta bir adet 120mm fan var. Bu fanı, güç kaynağının fanıyla değiştirmem mümkün mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mümkün fakat garantisi varsa servise vermeniz daha mantıklı.

Güç kaynağındaki fanın ucu 2 pinli ise ve elindeki alacağın fan 3 yada 4 pinli ise nasıl bağlamayı düşünüyorsun?🤔
Küçük bir modifikasyon ile çözdüm. PSU'mun fan motorunu 3-4 defa yağlamama rağmen ses sorunu düzelmeyince, 4 pinli yeni fan aldım. PSU fan soketi 2 pinli oluğu için internetcafeci tanıdık bir ağabey var ondan 2 pinli fan soketi istedim. Eski bir ekran kartından kesip söktü sağ olsun. Elimde de 3 pin dişiden, 1 adet 2 pin erkek + 1 adet 3 pin erkek çevirici kablo vardı eskiden beri. 2 pin erkek olan kısmı kestim. Sonra internetcafeciden getirdiğim 2 pin dişi ile bendeki 2 pin erkek soketlerin kesik olan aynı renk kablolarını birbirine ek yapıp, (elektrik) kablo bandı ile iyice sardım. 2 pin erkek uç, 4 pinli fan soketine zaten uyuyordu, denemiştim. Ocak ayından beri sorunsuz kullanıyorum, çok şükür. Yeni PSU almaktan kurtuldum.😉

Küçük bir modifikasyon ile çözdüm. PSU'mun fan motorunu 3-4 defa yağlamama rağmen ses sorunu düzelmeyince, 4 pinli yeni fan aldım. PSU fan soketi 2 pinli oluğu için internetcafeci tanıdık bir ağabey var ondan 2 pinli fan soketi istedim. Eski bir ekran kartından kesip söktü sağ olsun. Elimde de 3 pin dişiden, 1 adet 2 pin erkek + 1 adet 3 pin erkek çevirici kablo vardı eskiden beri. 2 pin erkek olan kısmı kestim. Sonra internetcafeciden getirdiğim 2 pin dişi ile bendeki 2 pin erkek soketlerin kesik olan aynı renk kablolarını birbirine ek yapıp, (elektrik) kablo bandı ile iyice sardım. 2 pin erkek uç, 4 pinli fan soketine zaten uyuyordu, denemiştim. Ocak ayından beri sorunsuz kullanıyorum, çok şükür. Yeni PSU almaktan kurtuldum.😉

4 pin bağlantısını anakarta bile takabilirsin. Hem hızını kontrol edersin 😉

O da biraz yetenek istiyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı