Güç kaynağı kasaya nasıl monte edilir?

Makaleler
1
Yer
Boşluk
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
• Gainward GeForce RTX 4070 Ti 12GB Ekran Kartı
• Intel Core i7 13700K İşlemci
• GSKILL 64GB(2x32) TRIDENT Z5 RGB SİYAH DDR5 5600MHz CL28 Çift Kanal Bellek
• Asus Prime Z790-A Anakart
• Samsung 990 Pro Soğutuculu 2 TB SSD x2
• Samsung HD103SI HDD
• Asus ROG Strix Helios GX601 Kasa
• MSI MPG A1000G PCIE5 1000W 80+ Gold Güç Kaynağı
• Asus ROG Ryuo III 360 ARGB 360mm İşlemci Sıvı Soğutucu
• Asus VP249QGR
• SS Apex 7
• SS Rival 600
• Logitech Z200
Profil Kapağı
1522506711
Merhaba arkadaşlar, sosyaldeki insanlar güç kaynağının kasaya bakmayacak şekilde monte edilmesi gerektiğini söylüyorlar. Yani yukarı takılıyorsa yukarı bakmalı, aşağı takılıyorsa aşağı bakmalı, kasanın içine bakmamalı diyorlar. Benim kasamın güç kaynağı monte etme yeri aşağıda ve güç kaynağımın delikleri kasanın vida yuvalarına tam oturması için güç kaynağının fanı içeri bakmalı. Fan dışarı (aşağı) bakınca vidaların iki - üç tanesini takamıyorum. Yardımcı olur musunuz?

Arkadaşlar sorunu hallettim. Güç kaynağının vidalarının yuvaları kasaya fanlar yukarı da aşağı da bakacak şekilde ayarlanabiliyormuş. Benim kasaya (Asus GX601 Rog Strix Helios) güç kaynağını monte edebilmem için önce yuvasının olduğu yerdeki metal aparatı çıkartmam gerekiyor. Bu aparat güç kaynağıyla birlikte 180 derece döndürülürse güç kaynağıyla birlikte ters bir şekilde kasaya takılabiliyor ve güç kaynağı olması gerektiği gibi monte edilebiliyor. Fanların yönüne gelecek olursak; güç kaynaklarındaki fan havayı içine çekecek ve kasanın arkasından dışarı atacak şekilde tasarlanmış. Yani kasanın içine sıcak hava verme gibi bir olayı yok. Kasanın kullanım kılavuzu şöyle diyor: Eğer kasanızın altında havalandırma ızgarası varsa güç kaynağını fanı aşağı bakacak şekilde konumlandırın böylece kasanın altından soğuk hava güç kaynağının içine dolacak ve güç kaynağının ısınması önlenerek optimum performansı vermesi sağlanacaktır. Eğer kasanın altında ızgara yoksa güç kaynağının fanı kasanın içine bakacak şekilde konumlandırın böylece kasanın içindeki sıcak havayı kasanın arkasından dışarı atması sağlanacaktır. Umarım bu yazdıklarım ihtiyacı olabilecek arkadaşlar için faydalı olur.

Bu bilgiyi edinince aklıma şu soru geldi: Kasanın altında ızgara olmadığı durumda fanı kasanın içine bakacak şekilde konumlandırmak kasanın içindeki sıcak havayı güç kaynağı içine çekerek güç kaynağının ısınmasına neden olmaz mı? Sonra düşündüm ki kasanın altında ızgara yoksa güç kaynağı içine hiç hava çekemeyebilir bu da daha fazla ısınmasına neden olabilir. Yani güç kaynağının içine sıcak hava girmesi hiç hava girmemesinden daha iyi denilebilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…