Çözüldü Güç kaynağı kendi kendine PC'yi kapatıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

şahin123456

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
PC bazen durduk yere kendini kapıyor. Kasa ve güç kaynağının markasını bilmiyorum ama iyi bir marka olmadığını biliyorum. Biraz da eskiler. Sorum şu:
Durduk yere neden kapanıyor?
Bu arada kasanın üst USB girişine elimi değdirdiğimde elektrik çarpıyor. Bir sıkıntı oldu belli.

Dosya Ekleri

• IMG_20220824_162116.jpg
    IMG_20220824_162116.jpg
    79,4 KB · Görüntüleme: 401
Son düzenleyen: Moderatör:
PC bazen durduk yere kendini kapıyor. Kasa ve güç kaynağının markasını bilmiyorum ama iyi bir marka olmadığını biliyorum. Biraz da eskiler. Sorum şu:
Bu arada kasanın üst USB girişine elimi değdirdiğimde elektrik çarpıyor. Bir sıkıntı oldu belli.
Bir yerde kaçak varsa kısa devre yapıp kapanıyor olabilir. PSU kalitesiz ve eski ise devre ve devre elemanlarının ömrü tükenmiş olabilir bir süre sonra vermesi gerektiği güç değerlerini vermiyordur o sebepten kapanma yapıyor olabilir.

Hocam bence bilgisayarcıya götürün ama yanında kalın malum parça çalınmasın😄

Artı -1 Eksi
Ama elektrik çarpması normal değil o sorunda var.
Sorun olduğu kesin priz topraklımı kontrol edilmesi lazım ondan kaynaklıda olabilir her 2-3 günde bir forumda benzer konular açılıyor kasa, kapak, fan, vida vs şeylerin elektrik çarması ile ilgili.

Ama elektrik çarpması normal değil o sorunda var.

Hoca USB girişine basınca elektrik çarpıyorsa sistem ebesinin fizanına kadar statik elektrik yaratıyordur. Sorun direkt olarak PSU'da.

@şahin123456 Sana tavsiyem derhal kapat o bilgisayarı ve elektriği boşalt. Diğer parçaların bari zarar görmesin.

Çözüm
Sorun olduğu kesin priz topraklımı kontrol edilmesi lazım ondan kaynaklıda olabilir her 2-3 günde bir forumda benzer konular açılıyor kasa, kapak, fan, vida vs şeylerin elektrik çarması ile ilgili.

Bizim evimde topraklama yok daha 1 hafta önce kablo çektim o zaman fark ettim.
Ama yani çarıpılmadım kasadan kaynaklı ama eski kasalarda kolumu sürtsem bir statik elektrik vardı.

Hoca USB girişine basınca elektrik çarpıyorsa sistem ebesinin fizanına kadar statik elektrik yaratıyordur. Sorun direkt olarak PSU'da.

@şahin123456 sana tavsiyem derhal kapat o bilgisayarı ve elektriği boşalt. Diğer parçaların bari zarar görmesin.

PSU parçaları beslemiyor demişin ondan dedim.

@şahin123456 Sana tavsiyem derhal kapat o bilgisayarı ve elektriği boşalt. Diğer parçaların bari zarar görmesin.
Daha güzel anlatılamazdı gönlümüze tercüman oldunuz :).

Bizim evimde topraklama yok daha 1 hafta önce kablo çektim o zaman fark ettim.
Ama yani çarıpılmadım kasadan kaynaklı ama eski kasalarda kolumu sürtsem bir statik elektrik vardı.

PSU parçaları beslemiyor demişin ondan dedim.

elektriklenmesini görmedim yazıda ondan dedim. Bizim evde de topraklama yok ama hiçbir şekilde elektrik çarpılması söz konusu değil kasa temasında. Zaten PSU sertifikalıysa, prizden gelen elektriği PSU inhibe ediyor temiz olarak ve bileşenlere yayıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı