Güç kaynağı nasıl kurulur?

arifcan7777

Femtopat
Daha fazla  
Bugün vatandan 850 watt bir güç kaynağı aldim fakat kurmayı bilmiyorum. Bilgisayarcilara hiç götürmek istemiyorum, nasıl kurabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anlatarak biraz zor bu videoyu izleyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemcine göre internetten tonlarca video var onlara bakabilirsin. Anakart kutusunun içinden çıkan kılavuzdan yardım almanı öneririm.

Söyle, öncelikle korkmamalısın. Soketleri bağlamadan önce Güç kaynağını güzelce kasaya oturtup vidalamalısın, sonra eğlenceli kısma geleceksin.

4 / 6 / 8 ve 24 pinli soketlerin zaten girebileceği yanlış bir yer bulunmamaktadır, onları sorunsuz oturduğu sürece direk takabilirsin.

* 24 pinlik büyük soket tüm anakartı beslemektedir, en kalın kısım, onu direk anakarta takacaksın, zor oturur. Anakartı kasaya sabitledikten sonra iyice bastırmalısın.
* Ek olarak anakarta işlemcinin yakınında işlemcinin beslenmesi için, 4 veya 6 pinlik bir soket olacaktır. Onu da direk takacasın yoksa sistem boot bile olmaz.
* Fanlar için olan kısım zaten kolay, kutunun içerisinde çıkacak olan 4 pinlik büyük Molex uçlara fanları takacaksınız, ya da fanları direk anakarta küçük 3 pinli slotlara bağlayacaksınız. -----> işte fanları eğer anakarta takacaksanız dikkat edin. Anakart kitapcığında fan yerleri yazacaktır, onları doğru takmalısınız yoksa ilk çalıştırma sırasında soruna yol açabilir.
* Geriye hard diskler kalıyor, onların da zaten 1 SATA bir de güç kaynağı girişi olacak, yassı L şeklinde girişler. Başka uyabileceği yer olmadığı için bunu karıştırmak imkansızdır.

Emin olmadığın yerde YouTube'dan hızlıca bir video izlersen o kablo ile alakalı hemen çözersin mevzuyu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı