Güç kaynağı nasıl test edilir?

Neshter

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba. Bugün ikinci el Cooler Master GX750 aldım. İşlemi onaylamadan önce tam anlamıyla emin olmak adına test etmek istiyorum. Ne yapmam gerekiyor? Şu an sistemde 12400F ve RTX 2080 takılı. Yakın zamanda 6900 XT'ye geçeceğim.

@Oreki hocam yanıtınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Oreki Hocam bir de bu PSU'nun bilgisayar kapalı olsa bile fanı dönüyor. Tamamen kapanması için arkadaki on off tuşunu 0'a almam gerekiyor. Bu cihazin ozelliği mi yoksa bir sorun mu var?

@Oreki Hocam bir de bu PSU'nun bilgisayar kapalı olsa bile fanı dönüyor. Tamamen kapanması için arkadaki on off tuşunu 0'a almam gerekiyor. Bu cihazin ozelliği mi yoksa bir sorun mu var?
Sürekli çalışmaz. Soğutma modu vardır büyük ihtimal bilgisayarı kapattığınızda PSU soğuyana kadar çalışır, ardından kendiliğinden durur. Bu durum PSUnun ısınmasına göre değişebilir 5-10dk sürebilir o da maksimum.

Sürekli çalışmaz. Soğutma modu vardır büyük ihtimal bilgisayarı kapattığınızda PSU soğuyana kadar çalışır, ardından kendiliğinden durur. Bu durum PSUnun ısınmasına göre değişebilir 5-10dk sürebilir o da maksimum.
Cihazin kendi özelliği yani değil mi hocam? Ben de korktum.ikinci el malum. Ne boşta ne de yükte hiç coil whine da yok şansıma. OCCT testini bekliyorum şu an için.

Fanın otomatik kapanması lazım. Kapatınca bir 5 dakika bekleyin, sorun devam ederse söyleyin bakalım. Fan Delay vardır muhtemelen. Kapandıktan sonra sıcaklığı dışarı atmak için.

Cihazin kendi özelliği yani değil mi hocam? Ben de korktum.ikinci el malum. Ne boşta ne de yükte hiç coil whine da yok şansıma. OCCT testini bekliyorum şu an için.
Özelliği mi bilmiyorum benimkinde o özellik var. Varsayım yaptım. 15-20dk testin sonunda bilgisayarı kapatın ve 5-10 dk bekleyin. Fan kendiliğinden durur. Durmazsa onu o zaman düşünürüz :D
1700749237792.png

O sistemin kontrol edilebilir switchli hali. Fan Delay var büyük ihtimal.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı