Güç kaynağı önerisi 600W

nonameaccount

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, Zalman Z3 Plus Mid Tower kasası olan bir sistem toplayacağım. Kasanın içinde gelen 600W güç kaynağı olan versiyonu tükenmiş. Zalman'ın kendi 600W'lık güç kaynağı da tükenmiş. Sizce hangi güç kaynağını almalıyım ? 600 W yeterli olur diye düşündüğüm için 600 W alıyorum, ileride sistemi yükseltmeyi düşünmüyorum. Merak eden olursa sistemin bir resmini de ekleyeceğim. Bu arada Sinerji'den topluyorum sistemi, yani orada bulanan bir güç kaynağı seçerseniz memnun olurum.
Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bütçeyi de olabildiğince düşük tutmak istiyorum, o yüzden 600W'a yöneldim. İleride sistemi yükseltmeyeceğim için en uzun ömürlü olanını da bulmaya çalışıyorum. Sizce Corsair iyi gider mi ? Yoksa 550 W +80 mi alınmalı ? Eğer yeterli olursa 550W'ı almayı düşünüyorum.

550'de yeter 600'de. Bütçene uygunsa boş bir kasa ve güç kaynağı almanı öneririm çünkü bazı kasalarda gerçek değerini vermeyen güç kaynakları oluyor. Yani mesela 600Watt yazıp 500Watt güç veren güç kaynağı da koymuş olabilirler kasaya. Bir sıkıntı olacağını sanmıyorum ama bütçene uygunsa boş kasa, artı güç kaynağı daha iyi olur.

Senin gösterdiğin Z3 Plus MidTower'ın içinde Zalman'nın ZM600-LE modelili güç kaynağı varmış. Bu güç kaynağında 12Volt kanalı ikiye ayrılıyor. Corsair ise tek kanaldan güç sağlıyor. Tek kanaldan güç sağlayan güç kaynakları daha verimli olur. O yüzden 550Watt almanı öneririm.

Tek ekran kartlı bir sistem için fazlasıyla yeterli olur merak etme, seçtiğin işlemci de çok fazla güç tüketemeyen bir işlemci.

Screenshot_2.jpg

::: Zalman, leading the world of Quiet Computing Solutions :::
Screenshot_1.jpg

Corsair Builder VS 550W 80+ APFC 12cm Fanlı PSU

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı