Güç kaynağı performansı etkiler mi?

Said Teceren

Hectopat
Sistem aşağıda belirtildiği gibi bu sistemde performans kayıpları ve bazen drop yiyorum acaba güç kaynağı ile mi alakalı tam emin olamadım. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok memnun olurum. Güç kaynağını etkileyebilecek her şeyi yazmaya çalıştım.
Sistem: Power Boost kasa, önde 1 arkada 1 fanı var kırmızı LED'li. Önde 2 de olabilir tam anlayamadım.
400W Power Boost PSU,
1 adet 128 GB SSD, 1 adet 500 GB HDD, 1 adet 140 GB HDD,
H310M DS 2 2.0 anakart, 8 GB XMP RAM DDR4, 4 GB HyperX RAM DDR4, i3 9100F, Dark Freezer X96 işlemci soğutucu, RX 6400 ve takılı USB'ler mouse, kulaklık, klavye, hoparlör.

Powerboost psular çok dandik. Muhtemelen psunuz sisteminize yetmiyor ve bundan dolayı sorun yaşıyorsunuz. 500w bir psu almanız daha iyi olacaktır.

PSU'dan kaynaklı olsa sistem kapanırdı. Sorunun sebebi RAM olabilir. Oyunlarda bakın RAM ne kadar kullanılıyor.

HDD de bazı büyük oyunlarda drop yaşatıyor. Özellikle geç harita yüklenmesi gibi sorunlar varsa HDD kaynaklı olabilir.

Güç kaynağı yeterli sorunun ondan kaynaklandığını sanmıyorum. Hangi oyunlarda sorun yaşıyorsun?

8 GB RAM yeterli değil bu oyunlar için. Darboğazında sebebi büyük oranda bu.

12 GB var toplam, 8 ve 4 GB.

Power Boost PSU'lar çok dandik. Muhtemelen PS'unuz sisteminize yetmiyor ve bundan dolayı sorun yaşıyorsunuz. 500W bir PSU almanız daha iyi olacaktır.

Sistem çökmüyor ama oyun veya başka bir sırada, yine de yetmiyor olabilir mi?

RAM kullanımı MSI Afterburner'da hangi ayar, nasıl bakabilirim?

Oyunlarda i3 9100F RX 6400'e darboğaz yapıyor ayni zamanda.

PUBG, Chivalry 2, Dying Light 2 ve birçoğu.

Darboğaz özellikle çok saçma i3 9100F nasıl darboğaz yapabiliyor RX 6400'e.

Son düzenleme:
Sistem çökmüyor ama oyun veya başka bir sırada, yine de yetmiyor olabilir mi?

Hocam şöyle diyeyim, PS'unuz 400W fakat 400wı tam anlamıyla veremiyor 300W falan verebiliyor dandik olduğu için.
Oyuna girince de PSU yetersiz kalıyor.

Hocam şöyle diyeyim, PS'unuz 400W fakat 400wı tam anlamıyla veremiyor 300W falan verebiliyor dandik olduğu için.

Öyleyse ben ilk önce bu sistemi kardeşimin 500W PSU'su ile bir test edeyim.

PSU yetmese sistem kapanır. Ayrıca o sisteme 300W bile yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…