Güç kaynağı pinleri nasıl çıkarılır?

Kagan3496

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Arkadaşlar delirmek üzereyim biraz daha zorlarsam pin oturtma yuvasını kırıcakları kablolar koptu çıkarıp yerine oturtmak istiyorum ama nasıl pimi çıkaracağım?

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    124,4 KB · Görüntüleme: 58
  • image.jpg
    image.jpg
    115,4 KB · Görüntüleme: 54
Arkadaşlar delirmek üzereyim biraz daha zorlarsam pin oturtma yuvasını kırıcakları kablolar koptu çıkarıp yerine oturtmak istiyorum ama nasıl pimi çıkaracağım?
Geçmiş olsun. Pinin arkasında dil var, ondan dolayı çıkmıyordur. Elinizde eski, hurda falan psu varsa parçalayıp görmeniz çok yardımcı olur.
Geçmiş olsun hocam muhtemelen düzeltirsen bile statiklenme vs. olabileceği için kısa devre bile olabilir.
Statik elektrik sebebiyle kısa devre olmaz. Zaten işlem halıda falan yapılmıyor; masada, mat üzerinde yapılıyor. Lehim vs işlemleri düzgün yapılırsa yıllarca götürür, sonuçta fabrikada da böyle işlemlerden geçiyor ürünler.

Statik elektrik sebebiyle kısa devre olmaz. Zaten işlem halıda falan yapılmıyor; masada, mat üzerinde yapılıyor. Lehim vs işlemleri düzgün yapılırsa yıllarca götürür, sonuçta fabrikada da böyle işlemlerden geçiyor ürünler.

Hocam yine de eskisi gibi olmayacağı için ortada bir risk var.

Geçmiş olsun. Pinin arkasında dil var, ondan dolayı çıkmıyordur. Elinizde eski, hurda falan psu varsa parçalayıp görmeniz çok yardımcı olur.

komple o bölgeyi kestim lehimledim şuan stabil şekilde çalışıyor eskisinden daha sağla oldu :D

Doğru şekilde lehimlenirse eskisi kadar sağlam olur, risk de olmaz.
eskisinden daha sağlam oldu önceden hata alıyordum cpu fan cpu over voltage diye simdi hiç biri yok güzelce elektrik bandı ile sardım iyice izole ettim her yerini :D

komple o bölgeyi kestim lehimledim şuan stabil şekilde çalışıyor eskisinden daha sağla oldu :D

eskisinden daha sağlam oldu önceden hata alıyordum cpu fan cpu over voltage diye simdi hiç biri yok güzelce elektrik bandı ile sardım iyice izole ettim her yerini :D
Tam anlamadım, nereyi kestiniz? Plastiği mi?

Tam anlamadım, nereyi kestiniz? Plastiği mi?
lastiği sadece üstten kestim diğer pinlerle arasında hala plastik duruyor yani kısa devre oluşturacak bir durumda değil 2 kablonun ucunu lehimledim tek parça haline getirdim sonra üstten pinin ağzına doğru sürdüm ve o bölgeyide lehimledim şuan eskisi gibi bir sorun yok 5-6 kere aç kapa çalıştır yaptım kasada bir sorun oluşmadı bütün pc mi besliyor zaten yeni bir psu almayı planıyorum idare etsin yeter ama buda yeni sayılır garantisi devam ediyor fakat artık garantisi bozuldu çokta önemli değil :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı