Güç kaynağı problemli

OmerOnder6

Centipat
Daha fazla  
Çok garip bir sorunum var. Öncelikle bu güç kaynağından önce Corsair markasının 550W'lık güç kaynağında böyle bir sorun yoktu. Şu anda Aerocool KCAS Plus Gold 650W güç kaynağı mevcut kasamda.

Güç kaynağının bilgisayarı kapattığımda şalterini kapatıp kısa bir süre içinde güç tuşuna basarsam ve güç kaynağını açarsam kasa çalışmaya başlıyor.

Çalışırken de güç kaynağını kapatırsam ve tekrar açarsam otomatik geri açılıyor. Nadiren de bilgisayarı kapat diyorum ve kapanıyor, kendi kendine tekrar açılıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
😅 Vallahi hocam çok değişik bir sıkıntı. İlk defa duyuyorum esasında. Şöyle ki bence konuda bahsettiğiniz anlık kesintilerden etkilenmemesini sağlayan elektronik komponent kondansatördür. Daha önce daha düşük Watt değerine sahip bir PSU ile yaşamıyorum demişsiniz. Normalde olmaması gerek fakat şu durumda bilgisayarınızın ihtiyacı olmayacak büyüklükte bir PSU takmışsınız zannımca.
Önceki PSU değişme sebebiniz neydi acaba? Arıza vs. mi yoksa yeterli güce sahip olmaması mı?

😅 Vallahi hocam çok değişik bir sıkıntı. İlk defa duyuyorum esasında. Şöyle ki bence konuda bahsettiğiniz anlık kesintilerden etkilenmemesini sağlayan elektronik komponent kondansatördür. Daha önce daha düşük Watt değerine sahip bir PSU ile yaşamıyorum demişsiniz. Normalde olmaması gerek fakat şu durumda bilgisayarınızın ihtiyacı olmayacak büyüklükte bir PSU takmışsınız zannımca.
Önceki PSU değişme sebebiniz neydi acaba? Arıza vs. mi yoksa yeterli güce sahip olmaması mı?

Öncesinde RTX 2060 Ryzen 5 3500 vardı sistemde ve yetiyordu. Sonradan ekran kartı fazla ısınıyor diye bir miktar para koyup RX 5700 XT aldım ikinci el. WattMan tarzı bir problem yaşamadım ama oyunlar sıkıntı çıkarınca güç kaynağını, sonra da işlemciyi Ryzen 5 3600X e çektim. Mecbur kaldım yani yük altında sorun çıksın istemedim.

Yüksek değerde güç kaynağı takmak böyle yapar mı? Yani ben asıl bu durum normal mi değil mi çözmeye çalışıyorum. Garantiye yollamak istediğimde adamlar bana asıl sorunun bios ayarlarında olduğunu söyledi ancak ben söylediklerini yaptığımda sonuç değişmedi. Sade
BIOS'tan AC BACK ayarını kapatın.
O ayar kapalı hocam.

BIOS ayarlarını default yapıp tekrar deneyin.
Bios resetlenmiş haldeyken de öyle yapıyor.

BIOS pilini ölçün ve 3V üzeri olduğunu teyit edin.

Bakarım da zaten BIOS pili ölüyse ayarlar sıfırlanmaz mı sorunumla nasıl bağlantılı anlamadım.

PSU'nun elektrik kablosunu çıkarıp taktığınızda aynı şeyi yapıyor mu?

Kablo çıkarılmış halde güç kaynağını açarsam bilgisayar açılmıyor. Ama kabloyu hemen geri takarsam açılıyor.

Bakarım da zaten BIOS pili ölüyse ayarlar sıfırlanmaz mı sorunumla nasıl bağlantılı anlamadım.

Kablo çıkarılmış halde güç kaynağını açarsam bilgisayar açılmıyor. Ama kabloyu hemen geri takarsam açılıyor.

BIOS pili zayıflayınca BIOS evet sıfırlanır ama bezen bu durum olunca BIOS sapıtıyor ve pili değiştirince düzeliyor. Eğer bu yazılanları yapınca olmuyorsa demek ki senin BIOS'tan kaynaklı bir durum var. Güncelleme gerekebilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı