Güç Kaynağı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli ?

Bilal_gfb

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar..
Ben yeni sistem topluyorum ve dolayısıyla da bir güç kaynağına ihtiyacım var. Sorum şu ;

Güç kaynağı seçerken nelere dikkat etmeliyim. ?

Arkadaşlar bu soruyu sisteme yetiyor olması,80+ olması haricindeki bilgileri vererek cevaplarsanız çok daha yararlı olacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa içindeki görüntüye önem veriyorsan modüler güç kaynağı seçebilirsin.Böylelikle gereksiz kablo karmaşasından da kurtulabilirsin.

80+ olmasının tek avantajı ay sonu faturanın daha az gelmesi. Ayrıca psunun 600w 650w olmasından daha çok 12v kanalından kac w güç verdiğidir.
Örnek olarak asgard 382 nin 600w psulu ķasalarında gelen psu 432 w güç verirken kendi kullandığım zm500 500w lık psu 12v kanalından 444w vermektedir.
Ayrıca kasanın içinde ne kadar az kablo olursa hava akımı o kadar iyi olur. Hava akımı ne kadar iyi olursa sistem o kadar serin çalışır ve uzun ömürlü olur. Ve bence kasanın içindeki kablo karmaşasının en büyük nedeni psu kablolarıdır. O yüzden modüler psu bütçe uygunsa ilk tercih olmalıdır.

Cooler Master, Zalman ve ya Corsair gibi güvenilir markalar olmasına. Verimliliğin 70 ve üstü olmasına. Sistemin tam güçte çalışırken çektiği waattan en az 100w fazla olmasına(Ki sistemi zorlayan işlemler yaparken sesi sizi rahatsız etmesin).

CS serisinin 450 watt ile 850 watt arası modelleri mevcuttur.Sisteminizi bilmiyorum ama 750W yerine daha düşük modellerine de bakabilirsiniz.Tabii illa bunu alacağım diyorsanız hem modüler olması,80+ olması hemde fiyat açısından güzel bir ürün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…