Güç kaynağı tavsiyesi

Tavasapi

Hectopat
Makaleler
3
Merhaba;
İşlemci: 7800x3D.
Ekran Kartı: 4070Ti Super.
PSU: DeepCool PN850M Gen 5.1 850W.

Yukarda yazdığım bileşenlere sahip sistemimde birkaç gündür Olay Günlüğü 1000 Hatası alıyorum. Oyunlarda birden uyarı vermeksizin ekran donuyor ve bazen doğrudan oyunu kapanıyor bazense ekran donup kalıyor. Parçaları başka bir sistemde denediğim zaman bir sıkıntı yaşamıyorum. Çözünürlüğü 4K yaptığım zaman mevcut sistemde donma yaşanıyor. Üstelik bu donma nispeten sistemi zorlamayacak, FPS konusunda cömert oyunlarda yaşanıyor. Death Stranding, Forza Horizon 5, NFS Heat gibi DLSS bile açmadan rahat şekilde 4K'da akıcı şekilde oynanacak oyunlar.

Bundan dolayı güç kaynağı arıyorum. Aklımda Enermax Revolution DFX 1200W 80+ Gold güç kaynağı var. Sanırım şu an piyasadaki en uygun yüksek standartlardaki PSU bu. Başka bir güç kaynağına bakmalı mıyım?

Merhaba;
Ekran Kartı: 4070Ti Super.

Yukarda yazdığım bileşenlere sahip sistemimde birkaç gündür Olay Günlüğü 1000 Hatası alıyorum. Oyunlarda birden uyarı vermeksizin ekran donuyor ve bazen doğrudan oyunu kapanıyor bazense ekran donup kalıyor. Parçaları başka bir sistemde denediğim zaman bir sıkıntı yaşamıyorum. Çözünürlüğü 4K yaptığım zaman mevcut sistemde donma yaşanıyor. Üstelik bu donma nispeten sistemi zorlamayacak, FPS konusunda cömert oyunlarda yaşanıyor. Death Stranding, Forza Horizon 5, NFS Heat gibi DLSS bile açmadan rahat şekilde 4K'da akıcı şekilde oynanacak oyunlar.

Bundan dolayı güç kaynağı arıyorum. Aklımda Enermax Revolution DFX 1200W 80+ Gold güç kaynağı var. Sanırım şu an piyasadaki en uygun yüksek standartlardaki PSU bu. Başka bir güç kaynağına bakmalı mıyım?
PSU kaynaklı olduğunu düşünmüyorum, aldığınız hata yazılım kaynaklı olmalı. Emin olmak için isterseniz test edebilirsiniz, 1200watt PSU almak overkill olur.

Merhaba;
Ekran Kartı: 4070 Ti Super.

Yukarıda yazdığım bileşenlere sahip sistemimde birkaç gündür Olay Günlüğü 1000 Hatası alıyorum. Oyunlarda birden uyarı vermeksizin ekran donuyor ve bazen doğrudan oyunu kapanıyor bazense ekran donup kalıyor. Parçaları başka bir sistemde denediğim zaman bir sıkıntı yaşamıyorum. Çözünürlüğü 4K yaptığım zaman mevcut sistemde donma yaşanıyor. Üstelik bu donma nispeten sistemi zorlamayacak, FPS konusunda cömert oyunlarda yaşanıyor. Death Stranding, Forza Horizon 5, NFS Heat gibi DLSS bile açmadan rahat şekilde 4K'da akıcı şekilde oynanacak oyunlar.

O sisteme 850W PSU yetmemesi imkansız. Hele ki kaliteli bir PSU.

PSU kaynaklı olduğunu düşünmüyorum, aldığınız hata yazılım kaynaklı olmalı. Emin olmak için isterseniz test edebilirsiniz, 1200watt PSU almak overkill olur.
bencede 1200watt çok gereksiz bu sisteme 850 yeterli olacaktır , arkadaşın dediği gibi ha yazılımda ya da ekran kartındadır sorun tahminimce.

Şimdi yazmadığım şöyle bir sıkıntı daha var. Sistemi kapattığım zaman TIK diye bir ses geliyor. Bu ekran kartından değil PSU'dan. Ekran kartını 750w PSU'lu bir başka sistemde denediğimde sorunsuz çalışıyor. OCCT ile test ettiğim zaman iki sistemde de sorun yaşatmıyor. Ama mevcut sistemde bu 3 oyunda bu sorunla karşılaşıyorum. Denediğim diğer sistem de 13600K'lı bir sistem. 1200W psu düşünmemin sebebi şu an piyasada F/P olarak en uygun PSU'nun bu olması. Sanırım bu dolulukta 850W bir PSU bu fiyata yok.

Şimdi yazmadığım şöyle bir sıkıntı daha var. Sistemi kapattığım zaman TIK diye bir ses geliyor. Bu ekran kartından değil PSU'dan. Ekran kartını 750w PSU'lu bir başka sistemde denediğimde sorunsuz çalışıyor. OCCT ile test ettiğim zaman iki sistemde de sorun yaşatmıyor. Ama mevcut sistemde bu 3 oyunda bu sorunla karşılaşıyorum. Denediğim diğer sistem de 13600K'lı bir sistem. 1200W psu düşünmemin sebebi şu an piyasada F/P olarak en uygun PSU'nun bu olması. Sanırım bu dolulukta 850W bir PSU bu fiyata yok.
sogutma olarak ne kullaniyorsunuz hocam

sogutma olarak ne kullaniyorsnuz hocam

Kafam rahat etsin diyorsanız alabilirsiniz ancak bunu son çözüm olarak düşünün bence. Elinizde psu kaliteli, sorunun ondan olduğunu düşünmüyorum. Biosunuzun güncel olduğundan emin olun, voltaj stabil mi bakın. Belki parçalar arası kararsızlık yaşanıyor olabilir. Tık sesi her zaman arıza demek değil.

sogutma olarak ne kullaniyorsunuz hocam

sogutma olarak ne kullaniyorsnuz hocam
Arctic Liquid Freezer iii 360mm

Denediğim diğer sistemde de aynı soğutmanın eski versiyonu var.

Kafam rahat etsin diyorsanız alabilirsiniz ancak bunu son çözüm olarak düşünün bence. Elinizde psu kaliteli, sorunun ondan olduğunu düşünmüyorum. Biosunuzun güncel olduğundan emin olun, voltaj stabil mi bakın. Belki parçalar arası kararsızlık yaşanıyor olabilir. Tık sesi her zaman arıza demek değil.
2-3 haftadır o ses gelmeye başlamıştı. Ben de sorun olmayacağını düşündüm. 2-3 gündür bu hatayı alınca artık içime bir kurt düştü. Bu akşam genel bir temizlik yapıp bir süre daha deneyeceğim. Son çare olarak değişim yapmayı düşünüyorum ben de. Nihayetinde 5-6K para harcamak mantıklı değil cidden.

Arctic Liquid Freezer III 360mm.

Denediğim diğer sistemde de aynı soğutmanın eski versiyonu var.

2-3 haftadır o ses gelmeye başlamıştı. Ben de sorun olmayacağını düşündüm. 2-3 gündür bu hatayı alınca artık içime bir kurt düştü. Bu akşam genel bir temizlik yapıp bir süre daha deneyeceğim. Son çare olarak değişim yapmayı düşünüyorum ben de. Nihayetinde 5-6k para

Hocam bilemedim şimdi ama bence PSU'dan dwğil oroblem yine de siz bilgili birine gösterin isterseniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı