Güç kaynağı yanmış olabilir mi?

Zumoxo

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. PC'yi temizleyecektim kabloları çıkarırken güç kaynağı kablosunu çıkmadığını fark ettim, zar zor çıkarttım. Kablosu da giriside erimisti fakat çıkarmadan önce çalışıyordu. Patlamada olmadı. Ne olmuş olabilir? 1.5 yıl önce de aynisi patlayarak olmuştu güç kaynağını değiştirmiştim.

Dosya Ekleri

• 20230803_122116.jpg
    147,1 KB · Görüntüleme: 67
Güç kaynağı kontrolsuz güç çekiyor demekki, ya da hattında bir sıkıntı olabilir.Markayı söyle anlarız durumu. Öncekini de bunu da.

Bende yaşadım. Priz üçlü prizin içinde erimişti. Üçlü prizi kırıp çıkarttık prizi. Eğer bilgisayarınız yüksek voltaj harcıyorsa ve PSU'nuz kalitesizse normal. PSU modeli neydi?

Gereğinden fazla akım sonucu teller ısınıyor ve eritiyor. PSU kalitesiz ve fazla zorladıysanız normaldir.

Güc kaynağının markasını bilmiyorum fakat 700w luk takmıştı

Güc kaynağının markasını bilmiyorum fakat 700Wluk takmıştı.

En kısa sürede değiştirin. Büyük ihtimal 80+ sertifikası bile olmayan Çin malı bir şey takmıştır. Sistem özellikleri ile birlikte PSU önerisi konusu açın yardımcı olalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…