Güç kaynağı yetmediği nasıl anlaşılır?

zigana88

Centipat
Daha fazla  
RAM
24gb DDR3 1033 mhz
İşlemci
i7 2600
Arkadaşlar CS2 girmeye çalıştığımda ana menüye geliyor ve bir şey yapsam da yapmasam da bir süre sonra restart atiyor sistem. CS2'e yeni güncelleme geldi onunla alakalı olabilir diye düşündüm fakat biraz araştırdım ve bu birkaç kişinin de başına gelmiş ve mantık yürüterek bu kanıya vardım sizce olabilir mi?

Güç kaynağı: Revenge 500W+80 Bronze.

Sistem: Anakart Fujitsu D3076-S11 GS3 LGA 1155 i7 2600 24 GB DDR3 1033 MHz RAM RX 580 8 GB 75GB SSD 235 GB + 465 GB HDD.

Not: Sistemin montajını yapalı daha 2 ay oldu, yani içi ve termal macunu sorunsuz fakat işlemci için ucuz bir termal macun kullandım. 100 liralık falan ekran kartı da 2 yıllık fakat alırken termal macunu yeni değişti dendi. Alakası var mı sorunla bilmiyorum ama ekran kartı hiç ısınmıyor aksine işlemci ısınıyor. Fakat CS girdiğimde değerler 80 derece falan oluyor ki bu da bu işlemci için yüksek değil gibi. Fikirlerinizi bekliyorum. (anakart server anakart ve ATX bir anakart)

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar CS2 girmeye çalıştığımda ana menüye geliyor ve bir şey yapsam da yapmasam da bir süre sonra restart atiyor sistem. CS2'e yeni güncelleme geldi onunla alakalı olabilir diye düşündüm fakat biraz araştırdım ve bu birkaç kişinin de başına gelmiş ve mantık yürüterek bu kanıya vardım sizce olabilir mi?

Güç kaynağı: Revenge 500W+80 Bronze.

Sistem: Anakart Fujitsu D3076-S11 GS3 LGA 1155 i7 2600 24 GB DDR3 1033 MHz RAM RX 580 8 GB 75GB SSD 235 GB + 465 GB HDD.

Not: Sistemin montajını yapalı daha 2 ay oldu, yani içi ve termal macunu sorunsuz fakat işlemci için ucuz bir termal macun kullandım. 100 liralık falan ekran kartı da 2 yıllık fakat alırken termal macunu yeni değişti dendi. Alakası var mı sorunla bilmiyorum ama ekran kartı hiç ısınmıyor aksine işlemci ısınıyor. Fakat CS girdiğimde değerler 80 derece falan oluyor ki bu da bu işlemci için yüksek değil gibi. Fikirlerinizi bekliyorum. (anakart server anakart ve ATX bir anakart)

PSU yeterli gelir. Restart işi şebeke kaynaklı güç dalgalanmasından dolayı olabilir PSU kalitesiz. i7 2600 ile CS işide sıkıntı zaten.

Sistemin bütün parçaları soruna sebep oluyor olabilir. Bu durumda tek tek test yapmak gerekir. Eğer güç sorunu olduğundan şüphe ediyorsanız OCCT testi yapın. Ancak sorun her şeyde olabilir. OCCT de çökmez ancak oyunda yine çöküyor ise, ekran kartını Alt + Z panelinden eğer varsa fakat orada yoksa AMD adrenalin sürücüsü içerisinden güç limitini düşürün ve öyle deneyin. Limiti düşürdükten sonra sorun ortadan kalkıyor ise sorun güç kaynağıdır yüksek ihtimalle.

Sadece CS2 de mi bu sorun oluyor veya Google YouTube falan takılırken de oluyor mu ya da başka şeylerde yaşanıyor mu?
Eğer senin dediğin gibi güç kaynağından kaynaklanıyor desek tahminimce 500 watt ı zorluyor ondan kaynaklanıyor olabilir ve sana bir tecrübemi anlatayım
Eskiden HD5450 silent, Core 2 Duo 8500, 4 GB DDR2 RAM'li bir bilgisayarım vardı 300 watt PSU vardı PSU fanı sıkıntılıydı yavaş dönüyordu. Ne kadar yağlasam da 2 haftada tekrar yavaş dönüyordu ve yavaş döndüğü için PSU ısınıyor ve bu sefer kendisini 250 200 watt değerine kadar düşürüyordu tahminimce bu sebepten bilgisayarım sürekli kendine reset atıyordu bu yüzden fanını bir kontrol et derim

PSU yeterli gelir. Restart işi şebeke kaynaklı güç dalgalanmasından dolayı olabilir PSU kalitesiz. i7 2600 ile CS işide sıkıntı zaten.

Yani daha 1 hafta önce 130FPS ile orta ayarlarda oynatıyordu aslında.

Sadece CS2 de mi bu sorun oluyor veya Google YouTube falan takılırken de oluyor mu ya da başka şeylerde yaşanıyor mu?
Eğer senin dediğin gibi güç kaynağından kaynaklanıyor desek tahminimce 500 watt ı zorluyor ondan kaynaklanıyor olabilir ve sana bir tecrübemi anlatayım.
Eskiden HD5450 silent, Core 2 Duo 8500, 4 GB DDR2 RAM'li bir bilgisayarım vardı 300 watt PSU vardı PSU fanı sıkıntılıydı yavaş dönüyordu. Ne kadar yağlasam da 2 haftada tekrar yavaş dönüyordu ve yavaş döndüğü için PSU ısınıyor ve bu sefer kendisini 250 200 watt değerine kadar düşürüyordu tahminimce bu sebepten bilgisayarım sürekli kendine reset atıyordu bu yüzden fanını bir kontrol et derim.

Hocam ilginçtir marvels Spider-Man oynatıyor Sniper Elite 4 oynatıyor YouTube veya herhangi bir internet dolaşımında hiçbir sorun yok fakat iş CS2'e gelince menüye kadar giriyor ama 30 saniye falan sonra resetliyor kendini mavi ekran falan da vermiyor dediğiniz gibi ona da bakabilirim PSU calculator ile hesaplama yaptım birkaç ayrı sitede yine yeterli dedi tabii çok doğru sonuç vereceğini düşünmüyorum ama bir de dediğiniz gibi ona bakayım bu arada PSU 2 yıl olmadı alalı ve o günden bu zamana toplam 1 yıl kullanılmamıştır bu sistem yani bozuldu desem çok erken değil mi bozulması için?

Elektronik bu hocam ne zaman bozulacağı belli olmaz. Bir şey dikkatimi çekti RAM'ler neden 1033MHz de çalışıyor? Benim bildiğim DDR3 800 1066 1333 1600 MHz ve üstü acaba RAM'ler düşükte çalıştığından kaynaklanıyor olmasın?

Elektronik bu hocam ne zaman bozulacağı belli olmaz. Bir şey dikkatimi çekti RAM'ler neden 1033MHz de çalışıyor? Benim bildiğim DDR3 800 1066 1333 1600 MHz ve üstü acaba RAM'ler düşükte çalıştığından kaynaklanıyor olmasın?

Hocam yanlış yazmışım 1066 MHz de iki adet 4 GB 1600 MHz de 2 adet 8 GB Kingston RAM mevcut fakat anakart eski olduğu için hepsi 1066 da çalışıyor

Hocam şimdi hatırladım ben eski bilgisayarı kullanırken güç kaynağının fanının yetmediğini şuradan anlıyordum aklıma şimdi geldi BIOS'a girdiğimde PC health kısmında CPU sıcaklığı fan ayarları vs. vardı ve o sekmede de güç kaynağından gelen 12v 5V 3.3v 1.5v gibi değerleri gösteriyordu orada 12v olması gereken değer 11.886 veya örneğin 11.755 gibi rakamlara düşünce güç kaynağından düzgün şekilde 12v gelmediğini anlıyordum mesela 11.522 olduğu zaman sistem kendine sürekli reset atıyordu ben temizleyince tekrardan 12v 12.1v falan oluyordu o yüzden tam soğuma olmadığından kaynaklanıyor olabilir sana tavsiyem şunu dene önce benim dediğim gibi BIOS üzerinden bak olmadı AIDA 64 Extreme kur ve algılayıcı sekmesinde 12v olanı bir kontrol et eğer normalse bir de CS'ye girdiğinde programa bak bakalım değer düşüyor mu ama ben sana yine de imkanın varsa güç kaynağını değiştirip tekrar test etmeni öneririm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı