Çözüldü Güç kaynagında hangi kablo nereye takılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

JonTurk06

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Bugün Vatan Bilgisayar'dan Cooler Master MWE 700W 80Plus Bronze güç kaynagı aldım. Güç kaynagının kablolarında hangi kablonun nereye takılacagı yazıyor üstünde ama PCI-e yazan ekran kartına takmam gereken kablolardan 2 tane var. CPU yazan işlemci güç girişine takmam gereken kablolardan 2 tane var birisi tek 8 pin birisi 4+4 pin. Benim şimdi hangi kabloyu takmam gerek? 4+4'ü mü yoksa tek 8 pin girişliyi mi? Aynı şekilde PCI-e yazan kablolarından hangisini takmam gerek çünkü PCI-e yazan kablolardan birisinden ayrılan başka bir kablo daha PCI-e girişli o ayrılan kabloyu mu takmam gerekli yoksa direkt ayrılmadan güç kaynagından geleni mi?

Çözüm
Olur hocam. CPU içinse takabilirsiniz. PCIe yazıyorsa ekran kartı içindir.
4+4 pin olanlar CPU, 6+2 pin olanlar ise ekran kartı. Bu şekilde takabilirsiniz.

4+4 pin olanlar CPU, 6+2 pin olanlar ise ekran kartı.
Tek 8 pinli'nin üzerinde de CPU yazıyor, 4+4ü degil de tek 8 pinliyi taksam ne olur? Ayrıca şimdi baktım güç kaynagından 2 tane kalın PCI-e yazan kablo geliyor o kabloda 2'ye ayrılıyor toplam 4 tane PCI-e kablosu var.

Olur hocam. CPU içinse takabilirsiniz. PCIe yazıyorsa ekran kartı içindir.

Çözüm
Tamamdır hocam. Takabilirsiniz. Hayırlı olsun.

Teşekkür ederim.

Hocam şimdi güç kaynagının montajını bitirdim. Sıkıntısız bir şekilde yaptım hiçbir sorun olmadı şu an bilgisayardan yazıyorum zaten ama bu güç kaynagının fanı aşagıya mı bakacaktı yukarıya mı? Ben eski güç kaynagının fanı aşagıya baktıgı için bunu da aşagıya bakar bir şekilde monte ettim ama alttan bakınca fanı biraz büyük oldugundan yarısı ızgara olmayan yerde kaldı yani küçük bir delikli ızgara yapmışlar altta ama fanın yarısı gözüküyordu ve güç kaynagının devreleri aşagı tabanda degil de üstte kaldı bir şey olmaz herhalde degil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Altta olması gerekir. Montaj doğru. Hava aldığı sürece sıkıntı olmaz. Arada toz filtresini de temizleyin.

Altta olması gerekir. Montaj doğru. Hava aldığı sürece sıkıntı olmaz. Arada toz filtresini de temizleyin.
Aynen temizledim onları da. Birde ilk kez açtıgım da güç kaynagından Coil Whine tarzında bir ses geldi garip bir cızırtıydı kapattıp açtıgım da ses kesildi şuanda da bir sorun yok neden olmuş olabilir?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…