Güç kaynağından çıkan Molex kablosunda volt düşürme

Ömer faruk 1929

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar başlıkta görüldüğü gibi eski bir güç kaynağım. Var 300 watt bundan çıkan Molex'i 7volt veya 5 volt yapmak istiyorum normalde fan da ki voltu düşürecektim ama onda olmadı ben güç kaynağından denemek istiyorum sizce güvenli mi? Nasıl yapacağım? 7 volt zararlı diyorlar doğru mu?

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    110,7 KB · Görüntüleme: 83
Biliyorum ama nasıl yapacağım çıkarmak güvenlimi güç kaynağının Molex'i bu.
Fanın kablosunu 3 parmak kadar pay olacak şekilde kes, kablolarını 5V olarak şekilde tekrardan güzelce birbirine sarıp her bir kablonun üstünü elektrik bandıyla 2 tur sarıp güzelce kapat.

Fanda 2 pin varsa başka bir molex soketine ihtiyacın var. PSU'dan gelen kabloyu da yapabilirsin ama tavsiyem onu bozmaman, yine de senin tercihin.

Fanın kablosunu 3 parmak kadar pay olacak şekilde kes, kablolarını 5V olarak şekilde tekrardan güzelce birbirine sarıp her bir kablonun üstünü elektrik bandıyla 2 tur sarıp güzelce kapat.

Fanda 2 pin varsa başka bir Molex soketine ihtiyacın var. PSU'dan gelen kabloyu da yapabilirsin ama tavsiyem onu bozmaman, yine de senin tercihin.

2 pin var evet ben bu kabloları 3 ve 4 takmak istiyorum ama olmuyor neden üreticiler izin vermiyor.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    193,5 KB · Görüntüleme: 61
2 pin var evet ben bu kabloları 3 ve 4 takmak istiyorum ama olmuyor neden üreticiler izin vermiyor.
Aslında molex pinleri yeniden dizilebiliyor ama özel aletiyle yapmazsan bayağı meşakkatli.

Kullanmadığın bir molex kablo varsa yukarıda dediğim gibi kabloları yeniden bağlayıp ek yapabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı