Güç kaynağından gelen sesi peçete ile engelleme

129592

Kilopat
Güç kaynağımdan uğultu sesi geliyor, fazla değil ama rahatsız ediyor beni. Ben de güç kaynağı aşağıda olduğundan güç kaynağının toz filtresinin oraya fanın hava üflediği yere peçete koydum ve sesi kesti. Bir zararı olur mu? Kasanın altında güç kaynağının fanı toz filtresinin altına koydum.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU bileşenleri ısınır. Aşırı bir ses varsa, servise gönderin.

Peçete koymak yerine kasa ile PSU arasına hava geçişini kapatmayacak şekilde kalın bir kağıt parçası koyabilirsiniz. Büyük ihtimalle fanların titreşiminden dolayı geliyor bu ses. PSU'nun vidaları gevşemiş olabilir bir de bunu kontrol edin.

PSU bileşenleri ısınır. Aşırı bir ses varsa, servise gönderin.
Aşırı bir ses değil.
teşekkür ederim kasayı ters çevirip'mi? bakayım vidalara altında kalıyor çünkü güç kaynağı.

Aşırı bir ses değil.

teşekkür ederim kasayı ters çevirip'mi? bakayım vidalara altında kalıyor çünkü güç kaynağı.
Evet öyle yapın. İşe yaramazsa dediğim gibi hava geçişini engellemeyecek şekilde küçük ve gerekli kalınlıkta bir kağıt koyun.

PSU: Memati peçete getir.

Isinabilir bu arada.

şaka bir yana PSU da ısınma sorunu yapabilir buda zararlı olacaktır bileşenler açısından. Servise göndermekte veya kaliteli bir PSU değilse yenisini almakta fayda var.

Eki Görüntüle 353944

şaka bir yana PSU da ısınma sorunu yapabilir buda zararlı olacaktır bileşenler açısından. Servise göndermekte veya kaliteli bir PSU değilse yenisini almakta fayda var.
Pek kaliteli olduğunu sanmıyorum dark f40'ın PSu'su ama arkadaşın dediği gibi söküp takınca ses rahatsız etmeyecek dereceye indi ses gelmiyor artık çok az geliyor peçeteyide çektim altından.
Evet öyle yapın. İşe yaramazsa dediğim gibi hava geçişini engellemeyecek şekilde küçük ve gerekli kalınlıkta bir kağıt koyun.
Dediğinizi yaptım söküp taktım pek gevşek bir vida yoktu ama sesi azalttı.
çok az geliyordu dediğiniz gibi 3 tane keğıtı büküp koydum işe yaradı teşekkürler.
Dark f40 kasa alan kafama varya neyse iyi forumlar.

Sana da iyi forumlar yardımcı olduysam ne mutlu bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…