Güç kaynağının kablosu yanlış takılırsa zarar görür mü?

Yer
Aydın
Merhaba arkadaşlar. Kafama takılan bir sorun var. Geçenlerde sistemimdeki güç kaynağını ve ekran kartını değiştirdim. Corsair RM1000X ATX 3.1 (2024) kullandım. Sistemi eve getirip güç bağlantılarını yaparken güç kablosunu önce prize taktım, ardından güç kaynağının arkasındaki girişe takmaya çalıştım. Normalde tam tersi olması gerekiyor ama o anlık heyecandan bu şekilde yaptım. Güç kaynağının girişinden elektriksel cızırdama tarzı sesler geldi, fark edip tam takmadan hemen prizden çektim ve sonra doğru bir şekilde bağladım. Sizce güç kaynağı zarar görmüş müdür ya da kabloyu değiştirmem gerekir mi? Şu anda güç kaynağı normal çalışıyor ancak malum, hiç ucuz parçalar değil. Ne gibi bir önlem almalıyım ya da sıkıntı olmadığını nasıl anlayabilirim?

PSU'nun kablosunu nasıl ters taktın o kısmı anlamadım? 2 eşit 1 yukarda oluyor plastiği delmen lazım bu dediğinin mümkün olması için.

Hiçbir şey olmaz hocam.

PSU'nun kablosunu nasıl ters taktın o kısmı anlamadım? 2 eşit 1 yukarıda oluyor plastiği delmen lazım bu dediğinin mümkün olması için.

İlk olarak priz tarafına takmış sonra da bilgisayara takmış ve PSU çalışmış. Bunu söylüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…