Güç kaynağının sağlam ve sağlıklı olduğu nasıl anlaşılır?

Yer
İzmir - KARŞIYAKA
Daha fazla  
Meslek
Gemi İnşaatı / Makina Mühendisliği
Arkadaşlar merhaba, eski Raidmax 500W güç kaynağım vardı. 2007 2008 model. Ama hiçbir sıkıntı yaşamamıştım. Sistem değiştirdim. MSI Mortar Max ve R5 3600'e geçiş yaptım. Eski sistemim i5 4590'dı ekranımda dalgalanma yapıp güç kaynağından ses geliyordu. Yük altına girince dalgalanma artıyordu. Yeni sisteme geçince kullanmak istemedim. Everest 1600a 350W peak 420W sıfır güç kaynağım vardı onu kullandım. Fakat sağlıklı olup olmadığını nasıl anlarım? Ayrıca 1050 Ti ekran kartı takarsam bu güç kaynağı yeterli olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun nedir?

Güç kaynağı değerlerini nasıl kontol ederim?

PSU'yu maksimum test edemesek de, en azından Prime 95 testi ile işlemci sıcaklığı tavan yapmadan kapanırsa fikir oluşabilir. Bazı PSU'lar da Prime95 yazılımını açar açmaz da kapanıyor çünkü, prme95 fazla yük çeken bir stres yazılımı. PSU bozuk olabilir, Watt değeri düşük olabilir bu şekil de de testini sağlayabilirsin. Ama 350 Watt yeterli sıkıntı olacağını zannetmiyorum.

PSU'yu maksimum test edemesek de, en azından Prime 95 testi ile işlemci sıcaklığı tavan yapmadan kapanırsa fikir oluşabilir. Bazı PSU'lar da Prime95 yazılımını açar açmaz da kapanıyor çünkü, prme95 fazla yük çeken bir stres yazılımı. PSU bozuk olabilir, Watt değeri düşük olabilir bu şekil de de testini sağlayabilirsin. Ama 350 Watt yeterli sıkıntı olacağını zannetmiyorum.
Mesaj için teşekkür ediyorum. Fikir verdiğiniz için çok teşekkür ederim deneyeceğim. Peki bu 350W olan güç kaynağım peak 420 yazıyor. 420 de sürekli çalışabilir anlamına geliyor mu ?

Mesaj için teşekkür ediyorum. Fikir verdiğiniz için çok teşekkür ederim deneyeceğim. Peki bu 350W olan güç kaynağım peak 420 yazıyor. 420 de sürekli çalışabilir anlamına geliyor mu?

Bu terim hoparlörler için de geçiyor, yani pik noktası. En fazla 420 Watt verebilir o da süreklilik olacağını zanmetmem. 420 Watt verebilir am 420 Watt diye gidip 420 Watt'lık bir sisteme takma bence:)

Bu terim hoparlörler için de geçiyor, yani pik noktası. En fazla 420 Watt verebilir o da süreklilik olacağını zanmetmem. 420 Watt verebilir am 420 Watt diye gidip 420 Watt'lık bir sisteme takma bence:)
Anladım dostum teşekkür ederim. Sağol.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı