Güç kaynağının sisteme yetersiz olması

svsbyfndsi

Femtopat
Merhaba,

Arkadaşlar bilgisayarlardaki güç kaynakları neye göre belirleniyor?

Bazıları 400W, bazıları 500W...

Sisteme göre düşük olursa ne olur? Ya da sisteme göre yüksek olursa ne olur?

Bazı yerlerde patlayan PSU duydum, laptopa geçmeden önce masaüstü PC kullanıyordum onda hiç böyle şeylere takılmıyordum ( 5 yıl önce)

Bilgisayar doğru düzgün çalışmaz,psu bilgisayarın en önemli parçasıdır

Ben RX 580 + i5 7400 Sistem için FSP 500W kullanıyorum. Çoğu yerde RX 580 için 500W'ın minimum olduğunu gördüm ama daha başıma bir şey gelmedi

Yüksek olursa sorun olmaz, sisteme gerektiği kadar enerji verir ve ileriye dönük olur.

Ucu ucuna seçilirse yük altında sorun yaratabilir. Mavi ekran hataları verebilir.

Düşük seçilirse boşta iken sorun yaratmasa da sistem yük altına girdiğinde mutlaka mavi ekrana düşer veya sistem reset atar.

Üzerindeki TDP değerine göre etkilenir. Ekran kartı ve işlemci diğer parçalara göre fazla güç tüketir.

Sistem parçalarının kullandığı wattlar vardır. Bu watt lar değişebilir. Parçalarının Wattlarını kontrol et sonrada ona göre PSU değerlendir. PSU CALCULATOR sitesinden parçalarını girerek sana kaç W lazım olduğuna bakabilirsin.

Fazla olmasının zararı yok daha psu kendini daha az yorar daha sağlıklı olur.

80+,80+bronze,gold gibi terimlerle karşılaşacaksın bunlar veririmlilik oranlarıdır.
Misal Sistemin PSU dan kullanacağı yük 300W olsun 80+ da atıyorum prizden 400W çeker goldda 315W çeker buda elektrik faturasını yansır.

Kardeşim yüksek olursa bir sorun olmaz daha iyi olur düşük olursa sistem açılır yük altında reset atar güç kaynağı daha da kötüyse sistem yanabilir yanmasa bile sistemden tam performans alamazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…