Güç kesintisi sonrası sistemin hangi parçası zarar görmüştür?

Glitchy

Hectopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar henüz bir UPS alamadım ve pazar günü sitenin elektriklerini kestiler ama uzun saat aralıklarında ve habersiz olunca malesef yakalandım buna.

Sistemim;

İşlemci: i7 6700K
Anakart:MSI Z170A Gaming M7
Ekran Kartı: MSI GTX 1080 Gaming X
HDD: WD 1Tb 7200 Rpm
Ram: Kingston 8 Gb 2400 Mhz
PSU: Evga SuperNOVA 750B2 +80 Bronze
Soğutucu:Corsair H115i
Monitör:Asus VX228H
Kasa: NZXT H440

Arkadaşlar zarar görmüşse hangi parça görebilir? Ben hiçbir şey farketmiyorum eskiye göre açıkçası ve PSU gerçekten en kaliteli PSU üreticilerinden biri Evga'nın ona da güveniyorum. Oyun oynarken gitti hepsinde sizce neler zarar görmüştür?

@Recep Baltaş @Ali Güngör

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaliteli parçalar dostum, zarar görmüş olsa ilk başta PSU görürdü bence. Ki PSU zarar görse sistem açılmazdı veya açılıp açılıp kapanırdı.

Güç kaynağı yüksek voltajı, düşük voltajı, yüksek akımdan falan koruyor zaten. Hadi diyelim güç kaynağı işini yapmadı anakartta bile koruma var artık yani kolay kolay zarar görmez. En narin parça sabit disk ona bir şey olmazsa diğerlerinde bir şey olmamıştır büyük ihtimal. Bilgisayarı stres testine sok yeniden başlatma kapanma falan olmuyorsa sıkıntı yoktur.

@Glitchy

Merhaba;

Donanımlarınız güzel parçalar. Bu biraz şans işidir. Benim 2007 yılın da topladığım bir bilgisayar ilk elektrik kesintisin de PSU yanmıştı mesela.. Hiç bir şey olmaz diye söz konusu olamaz. Bunlar teknolojik alet ve fiziksel elektrik yoluyla iletişim kuruyorlar. Her ne kadar koruma olursa olsun hiç farketmez. Ama yine de tabiki kolay kolay hiç bir şekil de zarar görmez. ( İstisnalar hariç )

Saolun hocam elime para geçtiği SSD, Ram'i filan bırak bir UPS alacağım zaten ama umarım Hard Disk'in ötesine geçmemiştir arızalar. Sanırım zaten öyle olsa farkederim ama yine de bilmiyorum.

Saolun hocam elime para geçtiği SSD, Ram'i filan bırak bir UPS alacağım zaten ama umarım Hard Disk'in ötesine geçmemiştir arızalar. Sanırım zaten öyle olsa farkederim ama yine de bilmiyorum.

Kolay kolay zarar geleceğini düşünmüyorum. Benim sitem de, binaya ait bir büyük bir elektrik depolayıcısı var. Elektrik kesildiğin de elektrik 2-3 saniye gidiyor ve geri geliyor devreye giriyor. Hemen hemen nerden baksak, 100-150 defa bu işlem gerçekleşmiştir. Şu ana kadar yanan parçamı ya da zarar gören parçamı görmedim. Ha tabi zamanla ömrünü yiyebilir böyle durumlar. Bunun için koruyucu priz de alabilirsiniz.

Akım korumam var hocam ya. Anakart'a aslında zarar gelmesi zor gibi çünkü tunçmatik akım korumalı priz vardı.

Akım korumam var hocam ya. Anakart'a aslında zarar gelmesi zor gibi çünkü tunçmatik akım korumalı priz vardı.

Ben bilerek bir tane PSU'yu yakmıştım acaba anakarta ve cihazlara zarar verecek mi diye. 220 V. PSU'yu 110 V. giriş ile çalıştırdım. Sadece PSU yandı geri malzemeler sağlamdı :D

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı