Güç planı hangisinde kullanılmalı?

Hüseyinn06

Femtopat
Daha fazla  
Bugün sistemimdeki işlemcinin her zaman yüksek GHz'lerde olduğunu gördüm bende dengeli güç planına geçtim. Şimdi ise birden 1,49 GHz'e hemen 3 saniye sonra 3,80 GHz'lere kadar çıkıyor sizce yüksek performans mı daha sağlıklı yoksa dengeli mi? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün sistemimdeki işlemcinin her zaman yüksek GHz'lerde olduğunu gördüm bende dengeli güç planına geçtim. Şimdi ise birden 1,49 GHz'e hemen 3 saniye sonra 3,80 GHz'lere kadar çıkıyor sizce yüksek performans mı daha sağlıklı yoksa dengeli mi? Şimdiden teşekkürler.

Dostum dengeli daha sağlıklı tabii ki tartışmasız onun için bu ayarlar var zaten performans modu daha fazla güç tüketip daha fazla ısınma yaratıp uzun vadede ömür azaltacaktır bilgisayarınız kötü değil ise dengeli en iyi seçenek olacaktır.

Sistemim:
Ekran kartı: ASUS GTX 1060 6 GB OC.
İşlemci: i5 9400F.
Anakart: MSI H310 Pro VD-Plus
RAM: G.Skill 8x2 Ripjaws V 3000MHz.
SSD 1: Hikvision 240 GB.
SSD 2: James Donkey 240 GB.
HDD: Samsung HD322hj 320GB.
Sistemim bu hocam iyi kötülüğüne siz karar verip hangisinde kullanmam gerektiğini söylerseniz daha mutlu olurum.

Sistemim:
Ekran kartı: ASUS GTX 1060 6 GB OC.
İşlemci: i5 9400F.
Anakart: MSI H310 Pro VD-Plus
RAM: G.Skill 8x2 Ripjaws V 3000MHz.
SSD 1: Hikvision 240 GB.
SSD 2: James Donkey 240 GB.
HDD: Samsung HD322hj 320GB.
Sistemim bu hocam iyi kötülüğüne siz karar verip hangisinde kullanmam gerektiğini söylerseniz daha mutlu olurum.

Normal kullanımda dengelide kullan oyunda falan yüksek performansta kullan.

Uzun vadede zarar verebilir, eğer oyun için arıyorsanız oyundan sonra kapatabilirsiniz

Technopat Haberler

Geri
Yukarı