Güç seçeneklerinde "PC'yi Tamamen Kapatma" var mı?

Makaleler
1
Yer
Ankara
Arkadaşlar Windows 10'un güç seçeneklerinde ekranı kapatma, sabit diski kapatma, uyku modu, hazırda bekletme vb. seçenekler var fakat bildiğimiz, standart "Bilgisayarı Kapat" seçeneğini göremedim. Belli bir süre aktif olmayan bilgisayarı, otomatik olarak uyku moduna alma gibi kapatma modu da var mıdır? Yoksa onun yerine kullanabileceğimiz en yakın seçenek nedir?

Öyle bir seçenek var mı bilmiyorum ama ben film izlerken falan şu komutu kullanıyorum. Windows + R tuşuna basarak shutdown -s -t 3600 yazarsan 1 saat sonraya kapatma ayarlarsın. İptal etmek için shutdown -a yapman yeterli. Süreyi arttırmak için şu mantığı kullan. 3600 = 1 saat demektir. 7200 = 2 saat.

Ne demek istediğinizi anlamadım. Şimdi PC başlattan kapanmıyor mu ?
Sorunuza gelince,
Ekran ayarlarında o dediğiniz seçenek mevcut.

Öyle bir seçenek var mı bilmiyorum ama ben film izlerken falan şu komutu kullanıyorum. Windows + R tuşuna basarak shutdown -s -t 3600 yazarsan 1 saat sonraya kapatma ayarlarsın. İptal etmek için shutdown -a yapman yeterli. Süreyi arttırmak için şu mantığı kullan. 3600 = 1 saat demektir. 7200 = 2 saat.
Evet sanırım bunu görev zamanlayıcısında da kullanabiliyoruz yalnız bu durumda tek koşul süre olmuş oluyor. Benim aradığım ise tıpkı otomatik uyku modu vs. gibi bilgisayarın aktif olmadığını anlayıp belli süre sonra bilgisayarı kapatması.

Uyku modu zaten aynı işlevi görüyor sayılır. Bir tek önbellek hazırda bekletiliyor. Power'a basınca tetikliyor açılıyor.

Dediğiniz gibi sayılır ama birebir kapatma gibi olmuyor. Çok az da olsa elektrik kullanıyor. Benim amacım diğer odada sık sık açık unutulan bir bilgisayarımızın, belli süre kullanılmadığında kendini tamamen kapatması.

Ne demek istediğinizi anlamadım. Şimdi PC başlattan kapanmıyor mu ?

Hayır hayır, normal kapatmada bir sorun yok. Aktif olarak kullanılmadığında nasıl bi süre sonra uyku moduna geçebiliyorsa aynı şekilde "Bilgisayarı Kapat" yapabilmesini de istiyorum.

Normalde problem değil zaten ama bahsettiğim bilgisayar bazen öğlen saatlerinde açılıyor ve akşama kadar kullanılmadan açık kalıyor. Ayrı odada olduğum için fark etmiyorum bile. O yüzden sordum. Böyle bir seçenek yoksa da çok problem değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı