Güç seçeneklerindeki seçenekler eksik

theonur07

Kilopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Windows 10 güç seçeneklerinde neden bu kadar az seçenek var? Arkadaşıma sorduğumda orada bir sürü seçenek olduğunu söylüyor ancak bende gözükmüyor. Diğer seçenekler neden gözükmüyor? Ayrıca Güç Planında sadece ''Dengeli'' seçeneği var, ''Yüksek performans'' da yok.

Bunun en kolay çözümü şudur: Sağ alttaki pile sağ tıkla Windows Mobility Center'ı aç pil durumunu oradan yüksek performans olarak ayarla. Eğer Windows Mobility Center yoksa CMD açıp şu komudu yazıp tekrar kontrol eder misin güç seçeneklerini "powercfg -setactive 8C5E7F'DA-E8BF-4A96-9A85-A6E23A8C635C ".

Dengelinin yazılı olduğu çeltiğe bas göreceksin.

Sanırım buraya basmakdan bahsediyorsunuz. Hayır gözükmüyor.
CMD'yi açarak konsola "Powercfg -setactive 8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c " yazın ve enter'a basın, yüksek performans modu eklenmeli.
Teşekkürler bu kod sayesinde Yüksek performans planı geldi ancak Güç seçeneklerindeki seçenekler eksik.

Sanırım beni yanlış anladınız. Lütfen attığım iki resimdeki gelişmiş ayar seçeneklerinin farklılıklarını karşılaştırın. Bendeki seçenekler çok daha sınırlı.

Chipset yükleyin:

İşlemcin Intel ise:
Klasöre çıkarın. İçinden kurulum.bat çalıştırın.
İşlemcin AMD ise:
Adresinden anakartının chipsetini yükle.

İşlemcim intel olduğu için yolladığınız linktekini indirdim ve kuruluma tıkladım. Komut istemcisi açıldı ve yarım dakika kadar kaldı daha sonra kendiliğinden kapandı ancak trackpadim çalışmamaya başladı. Ardından bilgisayarımı yeniden başlattım. Bu sefer de trackpadim çalışıyor ancak trackpad özellikleri çalışmıyor (bu özelliklere windows precision gibi bir şey deniyordu sanırım). Bunun yanı sıra gelişmiş ayarlardaki güç seçeneklerinde de değişen birşey olmadı.

Verdiğim sürücü chipset sürücüsü. Trackpad ile alakası yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…