Güç seçeneklerinden en yüksek işlemci durumuna getirmek zararlı mı?

CPUmentor

Decapat

Oynadığım oyunlarda CPU(i7 8750h)'nun fazla ısınması(90 derece ve üstü) sonucu böyle bir ayarlamaya gittim. Şu an 65 dereceyi geçmiyor ve oyunda(Witcher 3) hiçbir donma kasılma vb yok.
Bilgisayara bir zararı olur mu merak ediyorum.
Şimdiden teşekkürler.

Hayır olmayacaktır. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Hocam 99'a çekerseniz temel hızda çalışır nasıl tam performans alınamaz?
100'e çekerse zaten temel üstü olduğu için normalden fazla performans alır ama haliyle ısınır.

Ben turbo hızı temel hız olarak alıyorum Sonuçta turbo özelliği var kullanabilmesi lazım. Para vermiş o kadar ben kafayı yerdim

Ben turbo hızı temel hız olarak alıyorum Sonuçta turbo özelliği var kullanabilmesi lazım. Para vermiş o kadar ben kafayı yerdim
Hocam 90 dereceyi görüyor demiş ben de o yüzden kafayı yerdim
Benim de laptop var 3.6'ya çıkıyordu 85 dereceyi görünce soğuması için düşüp yükseliyordu ve sürekli drop yiyordum kanser ediyordu beni. 99'a çektim 2.8'de sabit kafam rahat oyunlar yağ gibi akıyor. O kadar drop yiyeceğime temel hıza çekerim benim için kardır yani

Aslında bi undervolt yapsam her şey'e çözüm. bir zararı olur mu olmaz mı onu bilemiyorum

Denedim turbo hızda undervolt işe yaramıyor, yine aynı ısı değerlerine çıkıyor. Belki ben beceremedim ama baya uğraşmıştım, sonuç nafile.
Voltajı ne kadar düşürmüştün?
Bu rehberdeki gibi yapmayı planlıyorum ama hayırlısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…