Güç tasarrufu ayarı zararlı mıdır?

Feld

Picopat
Daha fazla  
Herkes bir şey söylüyor, çeşitli videolara ve makalelere baktım güç tasarrufu kullananlar güç tasarrufu pil süresini uzattığı için daha az şarj tekrar oluşturuyor ve uzun vadede pil sağlığını daha az düşürüyor diyor.
Güç tasarrufu kullanmayanlar gereksiz yere sistemi yavaşlatıyor bir etkisi yok pil vesaire diyorlar.

Soru 1: Pil sağlığına uzun vadede etkisi var mıdır?

Soru 2: Şarjım daha uzun süre mi dayanır?

Herkes bir şey söylüyor, çeşitli videolara ve makalelere baktım güç tasarrufu kullananlar güç tasarrufu pil süresini uzattığı için daha az şarj tekrar oluşturuyor ve uzun vadede pil sağlığını daha az düşürüyor diyor.
Güç tasarrufu kullanmayanlar gereksiz yere sistemi yavaşlatıyor bir etkisi yok pil vesaire diyorlar.

Pil sağlığına etkisi yok dostum. O an için şarjın azar azar azalsın diye işe yarar.

Evet daha uzun dayanır haliyle Hz kısıyor diğer etkenleri kısıyor. İşlemci yorulmuyor pil daha az azalıyor.

Sosyal medyada telefonu eline alan TikTok'ta bilmişlik taslıyor. Her videoya inanmayın.

Pil sağlığına etkisi yok dostum. O an için şarjın azar azar azalsın diye işe yarar.

Evet daha uzun dayanır haliyle Hz kısıyor diğer etkenleri kısıyor. İşlemci yorulmuyor pil daha az azalıyor.

Sosyal medyada telefonu eline alan TikTok'ta bilmişlik taslıyor. Her videoya inanmayın.
zaten telefonum iPhone 13 60 hz olduğu için bir kısma olduğunu düşünmüyorum hz konusunda, işte işlemci hızını sınırladığı için bir etkisi vardır daha yavaş azalır pil dolayısıyla daha seyrek şarj ederim böylelikle pil sağlığı daha seyrek şarj olduğu için kolay kolay düşmez bence

Cihazı pilde kullanıyorsan uzun vadede batarya performansı için faydalılır, cihazı dizi flim internette gezmek için kullanıyorsan özellikle prizde değilken güç tasarufunda kullan onun harici yüksek performansta kullanabilirsin.

Cihazı pilde kullanıyorsan uzun vadede batarya performansı için faydalılır, cihazı dizi flim internette gezmek için kullanıyorsan özellikle prizde değilken güç tasarufunda kullan onun harici yüksek performansta kullanabilirsin.

Cihazı sadece mesajlaşma ve video izlemek için kullanıyorum bu aralar PC bakamadigim icin telefona yoğunlaştım günde 1 2 saat Clash Royale oynuyorum ama eylül'den itibaren oyun falan bile açmayacağim. Kuzenime sormuştum bu konuyu, "sen ne yapsan da bir sene boyunca %90'lara düşecek daha sonrasında %85 olacak sonra tekrar düşmeye başlayacak." demişti ben de telefonu 20den düşürmeden şarja takan, 85 olunca çıkartan, ekran amoled olduğu için siyah #00000 renk formatında duvar kağıdı kullanan ve güç tasarrufu sürekli açık bir kullanıcıydım, yaptıklarımın gereksiz olduğunu söyleyince bıraktım. Şimdi tekrar emin olmak istedim de

Cihazı sadece mesajlaşma ve video izlemek için kullanıyorum bu aralar PC bakamadigim icin telefona yoğunlaştım günde 1 2 saat Clash Royale oynuyorum ama eylül'den itibaren oyun falan bile açmayacağim. Kuzenime sormuştum bu konuyu, "sen ne yapsan da bir sene boyunca %90'lara düşecek daha sonrasında %85 olacak sonra tekrar düşmeye başlayacak." demişti ben de telefonu 20'den düşürmeden şarja takan, 85 olunca çıkartan, ekran AMOLED olduğu için siyah #00000 renk formatında duvar kâğıdı kullanan ve güç tasarrufu sürekli açık bir kullanıcıydım, yaptıklarımın gereksiz olduğunu söyleyince bıraktım. Şimdi tekrar emin olmak istedim de.

Bu tarz muhabetlere fazla takılmayın ekran süresine ihtiyaç duyduğun zaman pil tasarufunda kullan performansı yetersiz gördüğün yerde yüksek performansta, sen cihazı nasıl kullanırsan kullan pil dediğin şey 3-4 sene sonra değiştirilmesi gereken bir atığa donüşüyor her iki modunda cihazına bir zararı yoktur.

Zaten telefonum iPhone 13 60 Hz olduğu için bir kısma olduğunu düşünmüyorum Hz konusunda, işte işlemci hızını sınırladığı için bir etkisi vardır daha yavaş azalır pil dolayısıyla daha seyrek şarj ederim böylelikle pil sağlığı daha seyrek şarj olduğu için kolay kolay düşmez bence.

Döngü olayı var dostum, yani %100'den %0'a harcadığında 1 döngü sayılıyor. Güç tasarrufu açınca sadece günü uzatıyor, döngüden kaçmıyorsun. Pil sağlığını koruyan şey şarjı seyrek yapmak değil; telefonu fazla ısındırmamak, %0'a düşürmeme, sürekli şarja takmamak, kalitesiz şarj başlığı, kablosu kullanmamak.

Cihazı sadece mesajlaşma ve video izlemek için kullanıyorum bu aralar PC bakamadigim icin telefona yoğunlaştım günde 1 2 saat Clash Royale oynuyorum ama eylül'den itibaren oyun falan bile açmayacağim. Kuzenime sormuştum bu konuyu, "sen ne yapsan da bir sene boyunca %90'lara düşecek daha sonrasında %85 olacak sonra tekrar düşmeye başlayacak." demişti ben de telefonu 20'den düşürmeden şarja takan, 85 olunca çıkartan, ekran AMOLED olduğu için siyah #00000 renk formatında duvar kâğıdı kullanan ve güç tasarrufu sürekli açık bir kullanıcıydım, yaptıklarımın gereksiz olduğunu söyleyince bıraktım. Şimdi tekrar emin olmak istedim de.

Dostum pil sağlığı yıla göre değil kullanıma göre değişiyor. Elbet zamanında etkisi vardırda o bahsettiği mantıkta değil. 20 -80 kullanımı işe yarar fakat öyle fazlada işe yaramaz. Pil sağlığına bu kadar takmayın. Psikolojinizi bozmaktan başka bir şey yapmazsınız. Normal kullanın telefonunuzu. Pil sağlığı azalınca telefon ömrü değil pilin ömrü azalıyor. Değiştirilen bir şey bu takılı kalmayın.

Bir de bir tanıdığım o insanları izleyip izleyip telefondan anlıyor numarası yapıyor. Elimdeki telefonun işlemci mimarisi eski ve aşırı ısınıyor, fakat onun izlediği videoda adam, "şarjda oynanıyordur o telefon ısınmaz o" demişti. Gülmüştüm bayağı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı